Skip to main content

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά η υποβολή δηλώσεων φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων

Μέσω «myPROPERTY» υποβάλλονται αρχικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων που έγιναν από την 01/01/2022 και μετά.

Μέσω της πλατφόρμας «myPROPERTY» οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αρχικές δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών και χρημάτων που έχουν συντελεστεί από την 01/01/2022 και μετά, για τις οποίες δεν απαιτείται η σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου.

Από σήμερα προαιρετικά και από την 01/01/2023 υποχρεωτικά, για δωρεές και γονικές παροχές που έχουν συντελεστεί από 01/01/2022 και μετά και για τις οποίες δεν καταρτίζεται συμβολαιογραφικό έγγραφο, υποβάλλονται ψηφιακά, μέσω της εφαρμογής myPROPERTY, οι παρακάτω δηλώσεις:

-Αρχικές (εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες) δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής χρημάτων.
-Αρχικές (εμπρόθεσμες και εκπρόθεσμες) δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής κινητών (όπως αυτοκινήτων, εταιρικών μεριδίων, εισηγμένων ή μη μετοχών, έργων τέχνης κλπ).
-Επίσης, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων, καθώς και οι δηλώσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται η επισύναψη δικαιολογητικών, καθότι επαληθεύονται μέσω διαλειτουργικότητας.

ZENITH