Skip to main content

Άγριο ξύλο στη Λάρισα για ακάλυπτες επιταγές

Σε ρινγκ μετατράπηκε χθες το βράδυ ο υπαίθριος χώρος μπαρ της Νεάπολης, στη Λάρισα, όπου κτηνοτρόφοι της επαρχίας Ελασσόνας «έπαιξαν μπουνιές» με δύο εμπόρους κρεάτων οι οποίοι τους εξαπάτησαν μοιράζο
Σε ρινγκ μετατράπηκε χθες το βράδυ ο υπαίθριος χώρος μπαρ της Νεάπολης, στη Λάρισα, όπου κτηνοτρόφοι της επαρχίας Ελασσόνας «έπαιξαν μπουνιές» με δύο εμπόρους κρεάτων οι οποίοι τους εξαπάτησαν μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές. Μετά τη συμπλοκή οι έμποροι και ένας εκ των κτηνοτρόφων συνελήφθησαν από την αστυνομία, αφού αλληλομηνύθηκαν. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν στις 28 Μαΐου. Στα Δικαστήρια της Λάρισας συγκεντρώθηκαν δεκάδες κτηνοτρόφοι από την Ελασσόνα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, που έπεσαν θύματα των εν λόγω εμπόρων. Μάλιστα, τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν ομαδική μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο εμπόρων στην εισαγγελία της Λάρισας για απάτη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Όπως υποστηρίζουν, οι δύο έμποροι είχαν συστήσει εταιρεία με την ονομασία «Θεσπρωτία Α.Ε.» με έδρα τον αγορά του Αγ. Ιωάννη Ρέντη Αττικής.

Μέσω της εταιρείας, προχώρησαν πριν την περίοδο των Χριστουγέννων σε αθρόες αγορές ζώων (χοιρινών, μοσχαριών και αρνιών) από τους παραγωγούς δίνοντάς τους επιταγές που αποδείχθηκαν ακάλυπτες. Οι κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν ότι μόνο στην περιοχή της Θεσσαλίας μοιράστηκαν ακάλυπτες επιταγές των οποίων η αξία αγγίζει ή και υπερβαίνει τα 5 εκατ. ευρώ ενώ εξαπατήθηκαν συνάδελφοί τους και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και των Ιωαννίνων. Η υπόθεση έφθασε μέχρι και το ελληνικό Κοινοβούλιο με ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Οικονομίας, κ. Λούκα Κατσέλη, ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Βασίλης Έξαρχος, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την προστασία των παραγωγών από τους «αεριτζήδες» και τους απατεώνες.  Για την ίδια εταιρεία ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, είχε αποστείλει έγγραφο στα τέλη Δεκεμβρίου προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη και την υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ζητώντας την αναστολή ενδεχόμενων πληρωμών από το κράτος, καθώς στις 29 Δεκεμβρίου διαπιστώθηκε ότι στις αποθήκες της διατηρούσε μεγάλη ποσότητα αλλοιωμένων και ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Η εταιρεία προμήθευε με κρέατα το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και νοσοκομεία.

ZENITH