Skip to main content

Αίτημα για ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου

Την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου και την αναβίωση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου ζητούν από τον ΟΣΕ οι πρόεδροι του ΤΕΕ Μαγνησίας και Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ.κ. Σωκρά
Την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας-Βόλου και τη σιδηροδρομική διασύνδεση των πρωτευουσών των 4 θεσσαλικών νομών ζητούν οι πρόεδροι του ΤΕΕ Μαγνησίας και Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, κ.κ. Σωκράτης Αναγνώστου και Ντίνος Διαμάντος, με δύο επιστολές που απέστειλαν προς τη διοίκηση του ΟΣΕ.

 Στην πρώτη επιστολή, που απευθύνεται στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, κ.Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, οι δύο πρόεδροι των περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ αναφέρουν πως «στα συνοδευτικά έργα του φακέλου ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 περιλαμβάνεται και η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Βόλου - Λάρισας, έργο που σχετίζεται άμεσα με τη διεξαγωγή τους».

Το συγκεκριμένο έργο, τονίζεται, επιβάλλεται και από το χαρακτηρισμό του Βόλου και της Λάρισας ως διπόλου από το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας. Στη δεύτερη επιστολή, που απευθύνεται προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, οι κ.κ. Αναγνώστου και Διαμάντος, αναφέρουν μεταξύ άλλων πως η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένος του Βόλου με το εσωτερικό της Θεσσαλίας υπήρχε από τις αρχές του περασμένου αιώνα με τον παλαιό Θεσσαλικό σιδηρόδρομο μετρικής γραμμής.

 Υποστηρίζουν επίσης ότι οι τέσσερις πρωτεύουσες των θεσσαλικών νομών πρέπει να ενώνονται σιδηροδρομικά με σύγχρονες επιβατικές αμαξοστοιχίες, τόσο από πλευράς ταχύτητας, όσο και άνεσης. Για το λόγο αυτό προτείνουν την αναβίωση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου με νέα διαδρομή: Βόλος - Λάρισα - Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα.

ZENITH