Skip to main content

«Ανάβει φωτιές» το κέντρο logistics στην Αλεξανδρούπολη

Εντός του 2011 και με προοπτική να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ένα έτος αργότερα, εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του διεθνούς τριπολικού εμπορευματικού - διαμετακομιστικού κέντρου συνδυασ
Εντός του 2011 και με προοπτική να τεθεί σε πλήρη λειτουργία ένα έτος αργότερα, εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του διεθνούς τριπολικού εμπορευματικού - διαμετακομιστικού κέντρου συνδυασμένων μεταφορών, στην περιοχή Μαΐστρου, του δήμου Αλεξανδρούπολης, που έχει «ανάψει φωτιές» στις τάξεις του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Την εκτίμηση αυτή, όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου, διατύπωσε ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ροδόπης, κ. Στ. Κεφαλίδης, στη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπου παρουσιάστηκαν οι προμελέτες που έχουν γίνει. Στην τοποθέτησή του ο κ. Κεφαλίδης κατέστησε σαφές ότι η επένδυση θα εκτελεστεί με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε ακίνητο συνολικής έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων. Σε πλήρη ανάπτυξη, δε, το Κέντρο θα καταλαμβάνει στεγασμένους χώρους 141.620 τ.μ., με αποθηκευτικούς χώρους logistics, γραφεία και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Επί του παρόντος, πάντως, εκτός από ορισμένες μελέτες που απομένουν να εκπονηθούν, θα πρέπει να κατασκευαστούν και άλλοι χώροι υποδομής όπως για παράδειγμα, χώροι πρασίνου, υδατόπυργος με αντλιοστάσιο, βιολογικός καθαρισμός και δύο δεξαμενές λυμάτων και τα απαραίτητα δίκτυα ύδρευσης κι αποχέτευσης.

«Είμαστε η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που διαθέτει τέτοια έκταση δίπλα σε λιμάνι, σιδηρόδρομο, αεροδρόμιο και την Εγνατία. Είδαμε την προμελέτη και προχωράμε με σταθερά βήματα για να ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο έργο», ανέφερε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής, κάνοντας λόγο για ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη.

Η αντιπολίτευση του Δήμου, πάντως, εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για το κέντρο, με την επιχειρηματολογία της να αναφέρει, μεταξύ άλλων και αδυναμία εκτέλεσης της επένδυσης όσο συνεχίζει να μην ολοκληρώνεται η πολεοδόμηση της περιοχής, ενώ δεν λείπουν κι οι αιχμές για εξαγγελίες του νυν δημάρχου με καθαρά προεκλογική χροιά και στόχευση, οι οποίες δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές από την τοπική κοινωνία.

ZENITH