Skip to main content

Αναστέλλεται η λειτουργία της «Βιοκεράλ»

Την αναστολή της λειτουργίας της κεραμοποιίας «TERRA A.E» - («Βιοκεραλ») ανακοίνωσε η νομαρχία Λάρισας μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της με τους όρους της ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.
Την αναστολή της λειτουργίας της κεραμοποιίας «TERRA A.E» - («Βιοκεράλ»)  ανακοίνωσε η νομαρχία Λάρισας μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της με τους όρους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων των Υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις η επιχείρησε δεν συμμορφώθηκε στο θέμα της ασφαλούς φύλαξης της λυματολάσπης που χρησιμοποιείται ως καύσιμο υλικό.

Η απόφαση του Νομάρχη ήλθε σε συνέχεια της εισήγησης του ΚΕΠΠΕ με την οποία είχε επιβληθεί και πρόστιμο συνολικού ύψους, 10.000 ευρώ, λόγω μη λειτουργίας των σακόφιλτρων, 70.000 ευρώ, λόγω μη ύπαρξης στεγασμένου χώρου για το πετ- κοκ και 70.000 ευρώ λόγω μη ύπαρξης στεγασμένου χώρου για τη λυματολάσπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Νομαρχία Λάρισας έδωσε εύλογο χρονικό περιθώριο στην Επιχείρηση να συμμορφωθεί και να εκδώσει οικοδομική άδεια για εγκαταστάσεις στέγασης του πετ-κοκ. Ωστόσο, οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι δεν υπήρχε σοβαρή πρόοδος στις απαιτούμενες εργασίες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμο του εργοστασίου μέχρι νεωτέρας.

Ήδη η Νομαρχία Λάρισας κοινοποίησε την απόφαση στην Επιχείρηση με δικαστικό επιμελητή, ενώ, όπως προβλέπει ο Νόμος ζήτησε από τη ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης της μονάδας. Η ΔΕΗ έδωσε περιθώριο στην Επιχείρηση μέχρι τις 3 Οκτωβρίου και η απόφαση θα εκτελεστεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της επιχείρησης.

ZENITH