Skip to main content

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του Πηνειού

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι νομαρχιακές αρχές των Τρικάλων και της Λάρισας, καθώς τις τελευταίες ώρες έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Πηνειού και είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμυρικών
Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι νομαρχιακές αρχές των Τρικάλων και της Λάρισας, καθώς τις τελευταίες ώρες έχει ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Πηνειού και είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων. Οι αρχές προβληματίζονται από το γεγονός ότι οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θεσσαλίας συνεχίζονται επί δεύτερο 24ωρο και η σημερινή νύχτα αναμένεται να είναι μακρά, αφού τα νερά του Πηνειού ανεβαίνουν συνεχώς.

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε περιοχές των οποίων διέρχεται ο Πηνειός στους δήμους Φαρκαδόνας και Οιχαλίας. Παράγοντες των συγκεκριμένων δήμων σε συνεννόηση με τη νομαρχία Τρικάλων βρέθηκαν στις όχθες του Πηνειού, στο Κλοκωτό και το Κεραμίδι, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία. Οι αρχές παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της κατάστασης σε συνεννόηση και με τη νομαρχία Λάρισας, ενώ έντρομοι είναι οι αγρότες των εν λόγω περιοχών, φοβούμενοι ότι οι καλλιέργειές τους θα «πνιγούν» για πολλοστή φορά.  

ZENITH