Skip to main content

Ανέβασε ταχύτητες η νομαρχία Καρδίτσας την τελευταία τριετία

Υπερδιπλάσιοι είναι οι ρυθμοί κατασκευής έργων την τελευταία τριετία, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η νομαρχία Καρδίτσας, με τον συνολικό προϋπολογισμό των έργων να φτάνει περίπου τα 65 εκατ. ευρώ.
Υπερδιπλάσιοι είναι οι ρυθμοί απορρόφησης πιστώσεων την τελευταία τριετία στο νομό Καρδίτσας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε η νομαρχία Καρδίτσας, οι απορροφήσεις για έργα έφθασαν την τριετία 2007-2009 στα 65 εκατ. ευρώ.

«Το θετικό αυτό αποτέλεσμα είναι απόρροια της καλής συνεργασίας της νομαρχίας με τους φορείς του νομού, με την περιφέρεια και τα υπουργεία που βοήθησαν στην εισροή πιστώσεων, με τις τεχνικές της υπηρεσίες της νομαρχίας που μελέτησαν και επέβλεψαν τα έργα της στενής παρακολούθησης των ενταγμένων έργων στο 3ο ΚΠΣ, στα οποία η απορρόφηση έφθασε το 100%, της ταχείας απορρόφησης των πιστώσεων του ΕΑΠΝΑ - 2 γεγονός που βοήθησε να αυξάνονται οι αντίστοιχες εισροές, την αξιοποίηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ) και των αυξημένων εισροών στις υποδομές εκπαίδευσης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η νομαρχία Καρδίτσας.

Σε ό,τι αφορά στις απορροφήσεις ανά τομέα, το 35% αφορούσε στον συγκοινωνιακό τομέα, το 12,9% σε εγγειοβελτιωτικά, ενώ το 12,3% αφορούσε έργα στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Ως νομαρχιακή αρχή είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως από τις σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης που κτίσαμε με τους εκπροσώπους των φορέων και τους πολίτες του νομού που είχαν σαν αποτέλεσμα μια σειρά από άυλες πρωτοβουλίες, που μπορεί να μην μετρούνται σε αριθμούς, είναι όμως ιδιαίτερα σημαντικές για τον τόπο μας», δήλωσε σχετικά ο νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος.

ZENITH