Skip to main content

Ανέβηκε το θερμόμετρο της έντασης στην Κορέα - «Πρόβα πολέμου» βλέπουν αναλυτές

Η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε περισσότερες από 100 βολές πυροβολικού από την ανατολική της ακτή και τουλάχιστον 23 πυραύλους σε μια ημέρα.

Το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα στην κορεατική χερσόνησο, με ένα μπαράζ πυραυλικών εκτοξεύσεων, που περισσότερο θύμιζε πρόβα πολέμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε περισσότερες από 100 βολές πυροβολικού από την ανατολική της ακτή και τουλάχιστον 23 πυραύλους σε μια ημέρα – τους περισσότερους από ποτέ – με έναν να πέφτει για πρώτη φορά μόλις 60 χιλιόμετρα από την ακτή της Νότιας Κορέας στη διαφιλονικούμενη νοητή θαλάσσια συνοριακή γραμμή.

Η απάντηση της Σεούλ ήταν άμεση. Εκτόξευσε τρεις πυραύλους αέρος-εδάφους προς το Bορρά.

«Είναι η πρώτη φορά που ένας βορειοκορεατικός πύραυλος προσγειώθηκε κοντά στα χωρικά μας ύδατα, νότια των θαλασσίων ορίων Βόρειας και Νότιας Κορέας και είναι πρωτοφανές κι απαράδεκτο. Ο στρατός μας θα απαντήσει δυναμικά σε αυτή την πράξη», δήλωσε ο επικεφαλής Επιχειρήσεων της Ν. Κορέας Κανγκ Σιν Τσουλ.

Λίγες ώρες νωρίτερα η Πιονγκγιάνγκ είχε απαιτήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να σταματήσουν τα κοινά αεροπορικά γυμνάσια.

Η ένταση με τη Βόρεια Κορέα διευρύνεται και φτάνει μέχρι και τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Κίρμπι, καταγγέλλει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ότι προμηθεύει κρυφά με πυρομαχικά τη Ρωσία μέσω χωρών της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

ZENITH