Skip to main content

Ανοίγει το νέο μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης κεντρικός ομιλητής στη νέα προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα στο δημαρχείο.

του Τάσου Τασιούλα

Ανοίγει από αύριο το νέο μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ, βάσει του οποίου θα εκλεγούν οι σύνεδροι για το συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει από τις 15 ως τις 17 Μαΐου 2015. Σήμερα γίνεται η τελευταία συνεδρίαση για το ζήτημα στην Αθήνα και ήδη οι προεργασίες για τη σχετική φόρμα εγγραφών που άρχισαν την προηγούμενη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν.

Οι προσυνεδριακές ολομέλειες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και για την Κεντρική Μακεδονία υπολείπεται πλέον μόνον της Χαλκιδικής.

Παράλληλα όμως εξελίσσονται και οι προσυνεδριακές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, μετά τις δυο ομιλίες του Κώστα Σκανδαλίδη για την παραγωγική και την εθνική ανασυγκρότηση, σε αντίστοιχες συνελεύσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα είναι η ώρα του Γιώργου Φλωρίδη να πάρει τη σκυτάλη.

Ο κ. Φλωρίδης θα μιλήσει στις 18.30, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σε συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής, με κεντρικό θέμα την οργανωτική ανασυγκρότηση και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης.

Την ίδια ώρα υπάρχει μουρμούρα και γκρίνια για το γεγονός ότι σε όλες τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα κεντρικό κείμενο θέσεων στη βάση του οποίου να γίνονται οι συζητήσεις. Αντιθέτως, οι πολιτικές για τις οποίες συζητούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου απηχούν πολλές φορές προσωπικές απόψεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χαώδης κατάσταση.

Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρόνης Μακρίδης, επισήμανε στη Voria.gr ότι «η βάση αυτή όντως δεν υπάρχει και πρέπει να δημιουργηθεί. Λάβαμε έξι κείμενα, που ετοιμάστηκαν κεντρικά κι από χτες το βράδυ κάνουμε μια προσπάθεια σύνθεσης, επειδή είναι αδύνατο να προλάβουμε να συζητήσουμε το καθένα ξεχωριστά, ώστε να μην είναι αυτόνομα, αλλά να συνιστούν μια συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Την ερχόμενη Δευτέρα ως Νομαρχιακή Επιτροπή θα έχουμε συγκεκριμένη βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθούμε και θα λάβουμε μια συγκεκριμένη πολιτική απόφαση για το συνέδριο».

ZENITH