Skip to main content

Αντιφάσεις, σύγχυση και ερωτηματικά στο δρόμο προς το Eurogroup

Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα γνωρίζουμε αν και πως θα επιτευχθεί επιτέλους, κάποιας μορφής συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Και ο χρόνος μετρά αντίστροφα: στο τέλος αυτής της εβδομάδας, και συγκεκριμένα την Παρασκευή, στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στη Ρίγα, θα γνωρίζουμε αν και πως θα επιτευχθεί επιτέλους, κάποιας μορφής συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές της, που θα της επιτρέψει να προετοιμασθεί για την τελική αναμέτρηση του Ιουνίου.

Τότε, που ουσιαστικά θα κριθεί η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Βεβαίως, για να δοθεί αυτή η μάχη, θα πρέπει να βρεθεί την Παρασκευή ένα modus Vivendi με τους δανειστές, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει η απευκτέα περίπτωση να μην φτάσουμε καν εκεί.

Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από τα δύο «στρατόπεδα» επιμένουν να είναι αντιφατικές. Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι γίνονται βήματα προόδου. Η πλευρά των δανειστών απαντά ότι «δεν προχωράμε σχεδόν καθόλου» και κατηγορεί την Αθήνα για κωλυσιεργεία, που φτάνει στα όρια της άρνησης.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, έχοντας αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, έχει δώσει εντολή προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς «να κάνουν ό,τι πρέπει» για να βρεθεί μια συμφωνία. Την ίδια ώρα, όμως τα νομοσχέδια που περνούν ή ετοιμάζονται να περάσουν από τη Βουλή δείχνουν να κινούνται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα; Η σύγχυση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη…

ZENITH