Skip to main content

Αντίθετοι στην αύξηση ΦΠΑ οι έμποροι της Θεσσαλίας

Κάθετα αντίθετοι στην προοπτική αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ δηλώνουν οι έμποροι της Θεσσαλίας μιλώντας για καταστροφικές συνέπειες στην αγορά, εάν εφαρμοστεί το μέτρο.
Κάθετα αντίθετοι στην προοπτική αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ δηλώνουν οι έμποροι της Θεσσαλίας μιλώντας για καταστροφικές συνέπειες στην αγορά, εάν εφαρμοστεί το μέτρο. Όπως υπογράμμισαν πολλοί έμποροι από ολόκληρη τη Θεσσαλία, στην τελευταία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα για τα κρατικά έσοδα, καθώς θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Πρόσθεσαν δε, ότι όποτε καταγράφηκε μείωση της κατανάλωσης, εξαιτίας της αύξησης του ΦΠΑ, το κράτος δεν αύξησε τα έσοδά του αλλά αντιθέτως, τα μείωσε. Οι έμποροι σημειώνουν ότι πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και η αγορά έχει "στεγνώσει" από ρευστό καλώντας την κυβέρνηση να κινηθεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση με τη λήψη μέτρων στήριξης της κατανάλωσης και του λιανικού εμπορίου.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως επισημαίνουν, θα είναι πολλές οι επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο μέσα στους επόμενους μήνες αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες.

ZENITH