Skip to main content

Απίστευτος καβγάς και υβρεολόγιο στη Βουλή (video)

Στα χέρια κόντεψαν να πιαστούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Ξέρω να χτυπάω εγώ...», φέρεται να είπε ο Νίκος Βούτσης.

Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ένσταση αντισυνταγματικότητας επί της ΠΝΠ που αφορά την επένδυση των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κόντρα ξέσπασε όταν ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για ταύτιση των βουλευτών της ΝΔ με τις θέσεις των δανειστών.

Κατά τη συζήτηση ο κ. Βούτσης απευθύνθηκε στη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία χαρακτήρισε ως «κλασικές παραδοσιακές και νεομνημονιακές δυνάμεις» και είπε: «Είχατε για πολλοστή φορά την ευκαιρία να αναφερθείτε συγκεκριμένα και να πείτε τι πρέπει να κάνει η χώρα, η κυβέρνηση αυτή την στιγμή, αντί να κρυβόσαστε». «Δεν το λέτε το φέρνετε γύρω γύρω. Όλες σας οι ομιλίες είναι για να δίνουν όπλα, εξοπλισμό στους εταίρους, σ’ αυτούς που οδηγούν τώρα τη χώρα στην ασφυξία», τόνισε.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξαν αντιδράσεις και ο ΥΠΕΣ σχολίασε: «Τι πάθατε και υπάρχει νευρικότητα τώρα παιδιά; Έλα, έλα». «Σας το κάνω πενηνταράκια για να μην παρεξηγείστε. Θα πείτε για μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο Πρωθυπουργός», συνέχισε.

Όρθιος ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας φώναζε. «Έλα μωρέ τώρα, τι φωνάζεις;», του είπε ο κ. Βούτσης.

Η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη συνέχιζε να αντιδρά και ο υπουργός ανέφερε: «Δέχομαι ότι ξέρετε πολύ καλά τι λένε τα κλιμάκια. Τα ξέρατε από άλλη θέση, από άλλη διάθεση, με άλλη οπτική. Αποδεχόσαστε πλήρως αυτό που σας έλεγαν και οδηγηθήκαμε εκεί που οδηγηθήκαμε. Αυτό έχει αλλάξει».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος φώναζε στον υπουργό «να το πάρεις πίσω» και «ντροπή σου».

Ο κ. Βούτσης δεν ανακάλεσε λέγοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών. «Αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού, αλλά πλειοψηφία μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι», είπε και νομίζοντας ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του επεσήμανε στον διπλανό υπουργό: «τι νομίζεις; Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μ...!».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε. «Έχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμιά φωτογράφιση», της είπε ο Κ. Μητσοτάκης και έδωσε εντολή για αποχώρηση της ΝΔ από την αίιθουσα. Στην αποχώρηση ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ, όμως η κ. Μπακογιάννη παρέμεινε, πήρε τον λόγο και είπε στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τη Βουλή ζούγκλα», ενώ επέμεινε ότι ο κ. Βούτσης πρέπει να ανακαλέσει, όπως επέμεινε και ο κ. Λοβέρδος.

«Ούτε κατά διάνοια υπήρξε στη δική μου σκέψη η σύνδεση όσων είπα με ζητήματα πατριωτισμού», απάντησε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «είναι σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης και πατριωτικής έκφανσης».

ZENITH