Skip to main content

Αρσενικό και νικέλιο στο νερό του δήμου Αρτέμιδας

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του δήμου Αρτέμιδας, στο νομό Μαγνησίας, εγείρει η παρουσία αρσενικού και νικελίου στις γεωτρήσεις οι οποίες υδροδοτούν το δήμο.
Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων του δήμου Αρτέμιδας, στο νομό Μαγνησίας, εγείρει η παρουσία αρσενικού και νικελίου στις γεωτρήσεις οι οποίες υδροδοτούν το δήμο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Μαγνησίας, Νίκο Ντίτορα, σε μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στις τρεις πηγές υδροδότησης του δήμου Αρτέμιδας, εντοπίστηκαν στις δύο εξ αυτών αυξημένες συγκεντρώσεις αρσενικού και νικελίου και στην τρίτη ίχνη νιτρικών. Ο αντινομάρχης πρόσθεσε ότι οι μετρήσεις έγιναν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οπότε δεν επιδέχονται αμφισβητήσεων. Ο κ. Ντίτορας μίλησε για υπαρκτούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για το ζήτημα.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Αρτέμιδας, Δημήτρης Αλεξόπουλος, απάντησε χθες στον αντινομάρχη, σημειώνοντας ότι οι μετρήσεις που επικαλέστηκε είναι παλιές και στις νέες, που έγιναν από το δήμο, δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο δήμος έχει κλείσει τις γεωτρήσεις οι οποίες είχαν πρόβλημα και η περιοχή υδροδοτείται από άλλες πηγές.

ZENITH