Skip to main content

Αυξάνονται τα διόδια με το άνοιγμα των Τεμπών

Στην κυκλοφορία δίνονται οριστικά από αύριο τα Τέμπη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του πρανούς σε όλο το μήκος της κοιλάδας των Τεμπών. Αυξήσεις στα διόδια στο τμήμα της ΠΑΘΕ Μ
Στην κυκλοφορία δίνονται οριστικά από αύριο τα Τέμπη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του πρανούς σε όλο το μήκος της κοιλάδας των Τεμπών.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», «από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο 8 Μαΐου 2010 δίδεται οριστικά στην κυκλοφορία η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών». Η κατασκευάστρια εταιρία σημειώνει ότι οι εργασίες αποκατάστασης μετά τις βραχοπτώσεις ολοκληρώθηκαν συντομότερα του αρχικά προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος έκλεισε μετά την κατολίσθηση στις 17 Δεκεμβρίου 2009, όπου έχασε τη ζωή του ο Ιταλός τεχνικός διευθυντής της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Αύξηση στα διόδια

Με αυξημένες τιμές θα λειτουργήσουν οι 7 σταθμοί διοδίων της περιοχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ». Οι οδηγοί θα πληρώνουν αντίτιμο διοδίων σε Πελασγία, Μοσχοχώρι, Μακρυχώρι, Πυργετό και Λεπτοκαρυά και στους δύο νέους πλευρικούς σταθμούς Γυρτώνης και Μακρυχωρίου.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν και πάλι οι σταθμοί Πυργετού με χρέωση 2,20 ευρώ για τα αυτοκίνητα, καθώς και ο σταθμός Μακρυχωρίου με χρέωση 1 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις στο σταθμό Μοσχοχωρίου, όπου πλέον τα ΙΧ αυτοκίνητα θα πληρώνουν 2,70 ευρώ, καθώς και στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου η χρέωση από 2,40 ανεβαίνει στα 2,80 ευρώ.

ZENITH