Skip to main content

Bild: Ο άθεος Τσίπρας παρακαλάει την Εκκλησία

Νέα επίθεση της γερμανικής εφημερίδας κατά του πρωθυπουργού, που, όπως λέει, παρότι άθεος, τώρα υπολογίζει στην Ορθόδοξη Εκκλησία για να μείνει προσωρινά φερέγγυος.

Συνεχίζει την ειρωνική γλώσσα για την ελληνική κυβέρνηση η γερμανική εφημερίδα Bild, η η οποία σε νέο δημοσίευμα ρίχνει τα βέλη της στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το θέμα αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, «στη μάχη ενάντια στη χρεοκοπία και τα μέτρα λιτότητας της ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει την αποπληρωμή δόσης. Μετά, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε με τον Μπαράκ Ομπάμα, όλα μάταια».

«Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για σωτηρία χωρίς περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ένας δηλωμένος άθεος τώρα υπολογίζει στην ορθόδοξη εκκλησία για να μείνει προσωρινά φερέγγυος», προσθέτει η Bild, κάνοντας αναφορά και στην επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Τσίπρα κατέφυγε στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις κρατικές επιχειρήσεις ακόμα και στον Οργανισμό Απασχόλησης, προκειμένου με κάποιον τρόπο να πληρώσει μισθούς», σημειώνει ακόμη η εφημερίδα.

ZENITH