Skip to main content

Bild: Στείλαμε στην Αθήνα 88 γεμάτα φορτηγά, με 40 τόνους 100ευρα

Με γλαφυρό τρόπο απαντά στο ερώτημα «Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;» η γερμανική εφημερίδα Bild, μιλώντας για «βαρέλι δίχως πάτο».

Άκρως γλαφυρά απαντά σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild στο ερώτημα που η ίδια θέτει, «Τι μας έχει κοστίσει η Ελλάδα μέχρι τώρα;», με αφορμή τη συμπλήρωση μιας πενταετίας από την υπαγωγή της χώρας μας στο μνημόνιο.

Τιτλοφορώντας με τον παραπάνω ερώτημα σημερινό της δημοσίευμα, η Bild αποτιμά το συνολικό κόστος από την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, κάτι που, όπως αναφέρει, έχει επιβαρύνει τους πιστωτές με το ποσό των 215,7 δισ. ευρώ.

Τα γεμάτα 100ευρα φορτηγά που... ήρθαν στην Αθήνα

Μάλιστα, απεικονίζει τη μεταφορά των χρημάτων από τους δανειστές στη χώρα μας με ένα γράφημα κατά το οποίο 88 φορτηγά, 40 τόνων έκαστο, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον συντάκτη, εάν τα χαρτονομίσματα ήταν των 50 ευρώ, τα φορτηγά που θα είχαν επιστρατευτεί θα ήταν διπλάσια, δηλαδή 176.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είχε ανακοινώσει από το Καστελόριζο στους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα εισέρχεται στο Μνημόνιο.

«Βαρέλι δίχως πάτο η Ελλάδα»

Παράλληλα, ο ειδικός σε θέματα οικονομίας του γερμανικού κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Φρανκ Σέφλερ, είχε προειδοποιήσει για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αθήνα δηλώνοντας στην γερμανική εφημερίδα ότι «η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

«Τελικά», όπως επισημαίνει η Bild, «αποδείχθηκε ότι ότι η Ελλάδα είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα γιγαντιαία οικονομική βοήθεια. Μέχρι σήμερα, οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στη χώρα της κρίσης πάνω από 215,7 δισεκατομμύρια ευρώ με πακέτα στήριξης», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα και προσθέτει:

«Εβδομήντα δισεκατομμύρια ευρώ απορρόφησε η Αθήνα από τις Βρυξέλλες κατά το πρώτο πακέτο στήριξης ,με τα κράτη μέλη της Ε.Ε να δίνουν στη Αθήνα 52,9 δισεκατομμύρια ευρώ και και το ΔΝΤ 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο πακέτο στήριξης η Αθήνα έλαβε το ποσό των 130, 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαικό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας "EFSF". To ΔΝΤ συνέδραμε το ποσό των 11,8 δισεκατομμυρίων ευρώ».

ZENITH