Skip to main content

Βολές Κασαπίδη για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους χειρισμούς της στα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο εξαπέλυσε σήμερα από τη Λάρισα ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξη
Ολομέτωπη επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους χειρισμούς της στα ζητήματα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο εξαπέλυσε σήμερα από τη Λάρισα ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης. Ο βουλευτής Κοζάνης κατήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ είπε ψέματα στους Έλληνες αγρότες αθετώντας όλες τις προεκλογικές του εξαγγελίες.

Εστίασε, δε, την κριτική του στο μητρώο αγροτών, εγκαλώντας το υπουργείο ότι με την αλλαγή των όρων προσδιορισμού των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους πραγματικούς αγρότες. «Δεν είναι δυνατόν στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να ενταχθούν και εκείνοι που έχουν μόνον το 35% του εισοδήματός του από αγροτικές εργασίες και όχι το 51%», είπε ο κ. Κασαπίδης αντιπροτείνοντας να υπάρξει καταγραφή όλων όσοι έχουν αγροτικά εισοδήματα σε ποσοστό άνω του 51%, εκείνων που έχουν σε ποσοστό 35% και των ετεροεπαγγελματιών, ώστε να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με λογιστικά τεχνάσματα επιχειρεί να εμφανίσει μία οικονομική ανάκαμψη για τη χώρα, η οποία είναι ανυπόστατη, τη στιγμή, μάλιστα, που πολλοί παραγωγοί δεν έχουν εισπράξει ενισχύσεις από διάφορα κοινοτικά προγράμματα, αλλά και επιστροφή ΦΠΑ. Συνάμα, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ μίλησε για διγλωσσία της κυβέρνησης στο ζήτημα των τιμών των αγροτικών προϊόντων. «Πέρσι, τέτοιο καιρό, που το σιτάρι είχε 20 λεπτά κατηγορούσαν την κυβέρνηση της ΝΔ για τις χαμηλές τιμές. Φέτος, που το σιτάρι έχει από 10 έως 12 λεπτά, δεν έχουν κάνει το παραμικρό», είπε χαρακτηριστικά. Το πρωί ο κ. Κασαπίδης είχε επαφές με παραγωγούς στην Αγιά, στη συνέχεια επισκέφθηκε το τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας όπου παράγεται η φέτα «Τέμπη», ενώ το απόγευμα περιόδευσε σε Κραννώνα, Χαλκιάδες, Ευϋδριο και Νέο Μοναστήρι, όπου συναντήθηκε με αγρότες και τοπικούς φορείς.

ZENITH