Skip to main content

Colpo grosso από την Αθήνα με ένα swap;

Θα μπορούσε να είναι το colpo grosso, στο οποίο ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό τραβά το σκοινί των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα άκρα.

Θα μπορούσε να είναι το colpo grosso, στο οποίο ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό τραβά το σκοινί των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στα άκρα.

Κύκλοι στην Αθήνα επιμένουν ότι έχει βάση και πως όταν ανακοινωθεί επίσημα θα αλλάξει τα δεδομένα της χώρας εντός της Ευρωζώνης.

Περί τίνος πρόκειται: Κυβερνητικοί παράγοντες στην Αθήνα, επιμένουν ότι κατά την τελευταία επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Ρωσία και κατά τη συνάντηση του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, συμφωνήθηκε κάποιου είδουςswap με την Gazprom στη βάση της κατασκευής του Turkish Pipeline, στο μέλλον. Δεν δίνουν, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες, αναφορικά με το θέμα, επιμένουν όμως ότι το swap μπορεί να γίνει και άμεσα.

Πόσο; Ακόμα και μέσα στον Μάιο. Ποιο θα είναι το περιεχόμενο του; Ότι η ελληνική πλευρά θα μπορεί να εισπράξει από την  ρωσική Gazprom ποσά έναντι των εσόδων που θα προκληθούν από τη λειτουργία του αγωγού στο (προσεχές;) μέλλον.

Αυτός θα είναι – υποστηρίζεται αρμοδίως – ο εύσχημος τρόπος για να ξεπερασθούν οι αντιρρήσεις των δυτικών στην εξ ανατολών βοήθεια προς τη χώρα μας.

Γεγονός αποτελεί ότι κατά την τετ α τετ συνάντηση των Τσίπρα – Πούτιν, στη Μόσχα, ο μόνος τρίτος που κλήθηκε κάποια στιγμή, ήταν ο πρόεδρος της Gazprom, Μίλερ.

Εικάζεται πως τότε ήταν που συζητήθηκε το ενδεχόμενο. Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να εννοηθεί πηγές από την ελληνική πλευρά, αν και η ρωσική δεν αναφέρθηκε ποτέ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…
 

ZENITH