Skip to main content

«Δεν βγαίνουν» τα ευρώ στον Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους

Σειρά παίρνουν τα διαθέσιμα των εισηγμένων επιχειρήσεων, όπου το δημόσιο έχει πλειοψηφική συμμετοχή, μετά τους δήμους, τις περιφέρειες.

Μετά τους δήμους, τις περιφέρειες, τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, τώρα σειρά παίρνουν τα διαθέσιμα των εισηγμένων επιχειρήσεων, όπου το δημόσιο έχει πλειοψηφική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο αυτό επισπεύδονται Γενικές Συνελεύσεις, για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του ΟΛΠ και ακολουθούν ΕΥΔΑΠ, κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο οικονομικό επιτελείο υπολογίζουν πολύ και στα μερίσματα που έχουν λαμβάνειν από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, που το δημόσιο έχει συμμετοχή, αν και είναι λίγες, ενώ συνήθως η διανομή τους αργεί πολύ. Ήδη η γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ενέκρινε τη διανομή αυξημένου μερίσματος στους μετόχους.

Ακόμα και έτσι, όμως, τα λεφτά που εξακολουθούν να λείπουν από το δημόσιο ταμείο για να τακτοποιηθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, είναι πολλά. Κι αυτό γιατί μέσα στον Μάιο υπάρχουν οι πληρωμές και στο ΔΝΤ (185 + 687 εκατ ευρώ) για τις οποίες, μέχρι τώρα, δεν έχουν βρεθεί τα λεφτά που απαιτούνται για να γίνουν.

Κι αυτό είναι το μεγάλο άγχος του οικονομικού επιτελείου και κυρίως του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, που μετράει και ξαναμετράει τα διαθέσιμα του, καθώς και αυτά που έχει λαμβάνειν αλλά δεν του βγαίνουν με τίποτα...

ZENITH