Skip to main content

Δέσμευση Ξενογιαννακοπούλου για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Λάρισας

Συγκεκριμένη δέσμευση για την κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ανέλαβε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένη δέσμευση για την κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ανέλαβε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Λαρισαίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έκτορα Νασιώκα, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε ότι  το έργο έχει συμπεριληφθεί με το ποσό των 13,8 εκατ. ευρώ στον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας. Η Υπουργός πρόσθεσε ότι εξαρτάται πλέον από το υπουργείο Οικονομίας η διαδικασία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι υπήρξε συμφωνία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου το έργο να χρηματοδοτηθεί και από πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της συνδετήριας πτέρυγας του Γ.Ν. Λάρισας αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα της υγειονομικής κοινότητας, καθώς και όλων των κατοίκων του νομού Λάρισας, το οποίο δεν έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

ZENITH