Skip to main content

ΔΕΘ - Helexpo: Αυξημένα έσοδα και επιστροφή σε κέρδη

Εξωστρέφεια και εμπλουτισμός του εκθεσιακού χαρτοφυλακίου, έβαλαν τη ΔΕΘ - Helexpo σε πορεία ανάκαμψης. Αύξηση στα έσοδα από πωλήσεις.

της Άννης Καρολίδου

Η ανάκαμψη άρχισε νωρίτερα για τη ΔΕΘ – Helexpo απ' ότι για την υπόλοιπη οικονομία. Η εταιρεία, που έχει υϊοθετήσει μία δυναμική εξωστρεφή πολιτική με παράλληλο εμπλουτισμό και αναβάθμιση των εκθεσιακών της προϊόντων και συνοδευτικών υπηρεσιών, πέτυχε, το 2014, να αυξήσει τα έσοδα πωλήσεων κατά περίπου 2 εκατ. ευρώ, ενώ γύρισε σε λειτουργική κερδοφορία.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014, τα έσοδα του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αυξήθηκαν κατά 17% και πλέον και διαμορφώθηκαν στη περιοχή των 11 εκατ. ευρώ, ενώ η ΔΕΘ -Helexpo, μετά τις μεγάλες ζημίες του 2012 και, τις κατά πολύ περιορισμένες το 2013, το 2014 τα ΕΒΙΤDA γύρισαν σε θετικό πρόσημο ενώ οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά είναι θετικές, καθώς στο πρόγραμμα των εκθεσιακών διοργανώσεων μπαίνουν και νέες κλαδικές, όπως η FRESKON που εγκαινιάζεται σήμερα και η οποία έχει προσελκύσει τόσο ενδιαφέρον που γέμισαν τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των σημερινών δυνατοτήτων και μέχρι να έρθει ...η ώρα και η στιγμή που θα μπορέσει να υλοποιηθεί η επένδυση των 100-120 εκατ. ευρώ, για τη ριζική αναβάθμιση του εκθεσιακού της Θεσσαλονίκης, γίνονται επενδύσεις για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. Έτσι, περί το 1 εκατ. ευρω και πλέον επενδύονται για την αναβάθμιση των συστημάτων πυρασφαλείας, στο συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και εκθεσιακό κέντρο της Αθήνας. Επίσης, γίνονται επενδύσεις στον καθαρισμό και τη συντήρηση των δικτύων ( π.χ. Ομβρίων), στην αισθητική βελτίωση του εσωτερικού περιπτέρων ενώ σταδιακά αρχίζει και η αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση του εξωτερικού περιπτέρων, με σύγχρονα συστήματα.

ZENITH