Skip to main content

Διαγωνισμός για την καλύτερη βεράντα στη Λάρισα

Με στόχο να γίνει πιο πράσινη η Λάρισα, ο δήμος Λαρισαίων διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά διαγωνισμό για την ανάδειξη των ωραιότερων βεραντών και αυλών στην πόλη.
Με στόχο να γίνει πιο πράσινη η Λάρισα, ο δήμος Λαρισαίων διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά διαγωνισμό για την ανάδειξη των ωραιότερων βεραντών και αυλών στην πόλη.

Οι ελάχιστες προϋποθέσεις στο διαγωνισμό, όπως εξήγησε σήμερα ο δήμαρχος, κ. Κώστας Τζανακούλης, είναι οι εξής:
1. ΒΕΡΑΝΤΑ
α )  Να υπάρχουν τουλάχιστον 20 καλλωπιστικά φυτά
β)  Τα φυτοδοχεία να είναι άνω των 10 λίτρων.
Σημ. Οι ζαρντινιέρες θα υπολογίζονται για 2 φυτά
2 . ΑΥΛΗ
α) Η συνολική έκταση πρασίνου να είναι πάνω από 50 m 2, συμπεριλαμβανομένης και της επιφάνειας που επικαλύπτει υπόγειους χώρους (πάρκινγκ- αποθήκες)
β) Ο χώρος να έχει τουλάχιστον 1 δένδρο μεγάλο ή 3 ημίδενδρα
γ) Να υπάρχουν στο χώρο τουλάχιστον 50 καλλωπιστικοί θάμνοι (δεν συμπεριλαμβάνονται τα φυτά μπορντούρας).
Τα κριτήρια επιλογής της καλύτερης βεράντας ή αυλής είναι για τις βεράντες η γενική εικόνα, ο αριθμός των φυτών, ο συντελεστής επιφάνειας και φυτών, η κατάσταση  των φυτών (υγεία και αισθητική κατάσταση) και η πρωτοτυπία και οι συνθέσεις.
Για την αυλή το σχέδιο – μορφή του κήπου, η κατάσταση φυτικού υλικού και οι κηποτεχνικές συνθέσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακούλη γενικά το περιβάλλον αξιολογείται πρώτον με πόσα φυτά συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα της πόλης και δεύτερον  αξιολογείται η κηποτεχνική σύνθεση από αισθητικής άποψης.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 
Στο φετινό διαγωνισμό θα βραβευτούν:
3 ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Χ 500 €
3 ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Χ 300 €
3 ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Χ 200 €
3 ΑΥΛΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Χ 500 €
3 ΑΥΛΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  Χ 300 €
3 ΑΥΛΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Χ 200 €.
Το συνολικό ποσό που θα δοθεί φέτος για τη βράβευση αυλών και βεραντών είναι 6000€, αλλά και 5 καλλωπιστικά φυτά παραγωγής των δημοτικών φυτωρίων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από τις 23 Απριλίου έως και τις 07 Μαΐου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας: 2410614637,  2410612748 και 2410622956                                                          
Από τις 10 Μαΐου έως και τις 28 Μαΐου η επιτροπή αξιολόγησης θα κάνει επιτόπια επίσκεψη σε όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και οι βραβεύσεις θα ανακοινωθούν στις 12/6/2010 το πρωί στο Φεστιβάλ Πηνειού. Η αξιολόγηση θα γίνει από  τριμελή επιτροπή γεωτεχνικών του δήμου.

ZENITH