Skip to main content

Διήμερη απεργία κήρυξε το ΕΚΛ για 21 και 22 Απριλίου

Διήμερη απεργία, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου, έχει κηρύξει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία και το ασφαλιστικό
Διήμερη απεργία, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου, έχει κηρύξει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα της κυβέρνησης στην οικονομία και το ασφαλιστικό.

Η απεργιακή συγκέντρωση της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Βασικά αιτήματα της 48ωρης απεργίας είναι η κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων, να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, να υπογραφούν άμεσα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις (1.400 ευρώ βασικό μισθό και 56 ευρώ μεροκάματο), να απαγορευθούν άμεσα οι απολύσεις και να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων (1.150 ευρώ επίδομα ανεργίας χωρίς όρους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.ά.).

Ήδη, από χθες μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ξεκίνησαν να ανακοινώνουν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. Πρόκειται συγκεκριμένα για το σωματείο επαγγελματιών οδηγών, το συνδικάτο επισιτισμού – τουρισμού, το συνδικάτο γάλακτος – τροφίμων – ποτών του νομού, καθώς και τα συνεργαζόμενα σωματεία συνταξιούχων νομού Λάρισας ΙΚΑ – ΤΕΒΕ- ΤΣΑ – ΤΑΕ – Δημοσίου.

ZENITH