Skip to main content

Δημιουργία εμπορευματικών κόμβων προωθούν οι δήμαρχοι Τρικκαίων και Καρδίτσας

Την άμεση χωροθέτηση των δύο εμπορευματικών κόμβων που προβλέπονται για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη Δυτική Θεσσαλία, προωθούν οι δήμαρχοι Τρικκαίων και
Την άμεση χωροθέτηση των δύο εμπορευματικών κόμβων που προβλέπονται για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη Δυτική Θεσσαλία, προωθούν οι δήμαρχοι Τρικκαίων και Καρδίτσας, Μιχάλης Ταμήλος και Δομίνικος Βερύλης. Οι δύο άνδρες είχαν πρόσφατα συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η προοπτική χρηματοδότησης και κατασκευής των δύο κόμων και συμφωνήθηκε να υπάρξει κοινή γραμμή διεκδίκησης από την πολιτεία.

 Οι εμπορευματικοί σταθμοί αναμένεται να εγκατασταθούν σε εκτάσεις που θα υποδειχθούν από τις ανάγκες εξυπηρέτησης των εμπορευματικών αναγκών της κάθε περιοχής και με ειδική μέριμνα, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της αιειφόρου ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλία. Στο χώρο των σταθμών μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αποθήκευση, μεταφοράς και διανομής αγαθών. Η υλοποίηση των εμπορευματικών σταθμών μπορεί να προχωρήσει με τη μέθοδο των συμβάσεων παραχώρησης ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιχορήγησης του επενδυτικού σχεδίου ίδρυσής τους από κονδύλια του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ZENITH