Skip to main content

Δουλεμπορικό έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλοννήσου

Μετά από πολύωρη επιχείρηση των ανδρών του Λιμενικού, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα το ιστιοπλοϊκό σκάφος που εντοπίστηκε τη νύχτα να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλόννησου.
Μετά από πολύωρη επιχείρηση των ανδρών του Λιμενικού, τέθηκε υπό έλεγχο τα ξημερώματα το ιστιοπλοϊκό σκάφος που εντοπίστηκε τη νύχτα να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Αλόννησου. Το σκάφος, που μάλλον ξεκίνησε από την Τουρκία, βρισκόταν ακυβέρνητο εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής, 20 ναυτικά μίλια νότια της Αλόννησου.

Μπαίνοντας στο σκάφος οι Λιμενικοί εντόπισαν 32 μετανάστες, τους οποίους μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα τρεις Ουκρανοί δουλέμποροι, που βρισκόταν επίσης πάνω στο ιστιοπλοϊκό. Από τους 32 μετανάστες, οι 28 είναι Σομαλοί, 3 Αφγανοί και ένας Ινδός, ενώ 15 είναι άνδρες και 17 γυναίκες. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο από μηχανική βλάβη και οι επιβάτες του σώθηκαν χάρη στις άοκνες προσπάθειες των Λιμενικών, που έδωσαν μάχη με τα κύματα, για να φέρουν το ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι της Αλόννησου.

 Οι δουλέμποροι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, θα οδηγηθούν το μεσημέρι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ενώ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας θα μεταφερθούν και οι 32 μετανάστες που διασώθηκαν.

ZENITH