Skip to main content

Δύσκολη η εξεύρεση εργασίας στη Μαγνησία

Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η εξεύρεση εργασίας στην περιοχή της Μαγνησίας, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η ΚΕΚΑΝΕΜ στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης.
Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η εξεύρεση εργασίας στην περιοχή της Μαγνησίας, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η ΚΕΚΑΝΕΜ στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης. Η έρευνα εξέτασε τις τάσεις και τις προοπτικές απασχόλησης ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Από τις εκατοντάδες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα,  μόλις το 13% προβλέπει προσλήψεις εντός του 2010, ενώ το 11% προβλέπει απολύσεις. Οι υπόλοιποι εργοδότες εκτιμούν ότι δεν θα επέλθει καμία μεταβολή στο προσωπικό τους, εφόσον δεν προκύψουν ακόμη αρνητικότερα δεδομένα στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.  Υπό αυτές τις συνθήκες καθίσταται σαφές ότι οι χιλιάδες άνεργοι στο νομό Μαγνησίας, δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν κάποια θέση εργασίας ενώ οι ελάχιστες ευκαιρίες που προκύπτουν αφορούν κυρίως τον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων και θέσεις προσωρινής απασχόλησης.

ZENITH