Skip to main content

Εφημεριακό κραχ στο Νοσοκομείο Λάρισας

Σε επ΄ αόριστον επίσχεση από τις εφημερίες προχωρούν από τη Μ. Πέμπτη οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει εφημεριακό κραχ στο νοσηλευτικό ίδρ
Σε επ΄ αόριστον επίσχεση από τις εφημερίες προχωρούν από τη Μ. Πέμπτη οι ειδικευόμενοι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει εφημεριακό κραχ στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γιατροί, από τη Μ. Πέμπη, ημέρα προγραμματισμένης εφημερίας του Γ.Ν.Λ., από τους συνολικά 200 ειδικούς και ειδικευόμενους συναδέλφους τους, θα απέχουν περίπου οι 120 με αποτέλεσμα να τίθεται ακόμη και ζήτημα άρσης της δυνατότητας εφημερίας του νοσοκομείου.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των επειγόντων περισταστικών, καθώς στο ΤΕΠ η πλειοψηφία των γιατρών που εφημερεύει, είναι ειδικευόμενοι. Να σημειωθεί πως οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι από την πολιτεία για αμοιβές και δεδουλευμένα πέντε μηνών ενώ από το προϋπολογισμό του 2010 για τις εφημερίες, καταγγέλλουν ότι λείπουν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης επεσήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου ιατρών του νοσοκομείου κ. Λάμπρος Καραγιώργος ο οποίος εκτίμησε πως «θα τεθεί ζήτημα ακόμη και μεταφοράς ασθενών, εκκένωσης του νοσοκομείου ακόμη και μεταφοράς της εφημερίας» και κάλεσε το υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι η κλιμάκωση των αντιδράσεών τους οφείλεται και στο ότι «παρά το κύμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που σαρώνει το σύνολο της χώρας, η κυβέρνηση όχι μόνον δεν υποχωρεί από τις πολιτικές της ενάντια στη δημόσια υγεία, αλλά απαιτεί και τη φαλκίδευση των προγραμμάτων εφημέρευσης, που υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και περικόπτουν περαιτέρω τις αμοιβές».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο είναι το κλίμα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί έχουν αποφασίσει τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών με αποτέλεσμα και αυτό το νοσοκομείο να κινδυνεύει μετά το Πάσχα να μην έχει ιατρικό προσωπικό για να εφημερεύει.

ZENITH