Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού, Καθηγητή Sir Maghdi Yacub, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Θεραπ
Με κάθε επισημότητα και παρουσία του διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργού, Καθηγητή Sir Maghdi Yacub, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου της Κεντρικής Ελλάδας. Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Ιασώ Θεσσαλίας, Φαίδωνα Σκαρίμπα, ο οποίος έκανε μια σύντομη αποτίμηση των υπηρεσιών που πρόσφερε το θεραπευτήριο στους τρεις μήνες λειτουργίας του, όπως και στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του. Αναφερόμενος στη Μαιευτική Κλινική είπε ότι έχει στο ενεργητικό της ήδη 250 τοκετούς, ενώ η Γενική Χειρουργική αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία 230 περιστατικά. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πρόωρους τοκετούς, τονίζοντας πως 17 νεογνά νοσηλεύτηκαν στην μονάδα προώρων, χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθούν αλλού, και επέστρεψαν υγιέστατα στο σπίτι τους.

Κλείνοντας τον απολογισμό αναφέρθηκε στον αριθμό των εξωτερικών ασθενών που έφτασαν ήδη τους 1.040. Καταλήγοντας ο κ. Σκαρίμπας επεσήμανε: «Επενδύσαμε σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, επενδύσαμε σε τεχνολογία, επενδύσαμε σε χώρους και εξυπηρετήσεις. Επενδύσαμε σε ό,τι θα προσφέρει τη σιγουριά στον πάσχοντα, βεβαιώνοντάς τον ότι κάποιοι θα σκύψουν με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω του, θα δώσουν απαντήσεις σε ό,τι τον βασανίζει και θα κάνουν τα πάντα για ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημά του, χωρίς χρονοτριβή, χωρίς μισόλογα, χωρίς κάτι που να επιτείνει τον πόνο του». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ομίλου ΙΑΣΩ, Γιώργος Σταματίου, αναφέρθηκε στο όραμα του Ομίλου να οικοδομήσει έναν πρότυπο φορέα παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Ο κ. Σταματίου τόνισε ότι η  ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αποτελεί ένα ακόμα βήμα αυτού του οράματος, αποδεικνύοντας πως για τον Όμιλο ΙΑΣΩ δικαίωμα και πρόσβαση στην υγεία δεν έχουν μόνο οι κάτοικοι των Αθηνών, αλλά όλοι οι πολίτες της ελληνικής επαρχίας. Τελευταίος πήρε το λόγο ο διεθνούς φήμης καρδιοχειρουργός, Καθηγητής Sir Maghdi Yacub, ο οποίος εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια για την υπερσύγχρονη τεχνολογία της ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ευχόμενος ν’ αποτελέσει ελπίδα και κοιτίδα υγείας για όλη την περιοχή. Η τελετή των εγκαινίων πλαισιώθηκε με μεγάλη συναυλία που έδωσε η φημισμένη «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» με τη συμμετοχή των σπουδαίων ερμηνευτών Δημήτρη Μπάση και Σοφίας Παπάζογλου.

ZENITH