Skip to main content

«Ειδικός απεσταλμένος» του Γιούνκερ στην Αθήνα

Πρωτοβουλία για λύση στη διαπραγμάτευση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος προτίθεται να στείλει στην Αθήνα ειδικό απεσταλμένο για να λειάνει τις όποιες γωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στις συζητή

Προσπάθειες έως το και 5' των συζητήσεων που γίνονται στο παρασκήνιο ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup την Παρασκευή γίνονται σε Βρυξέλλες και Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί ένα μόντους βιβέντι, που θα επιτρέψει την επίτευξη μιας συμφωνίας, αν όχι στις 24 Απριλίου, τότε στις 11 Μαΐου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μια κρίσιμη πρωτοβουλία φέρεται να έχει αναλάβει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος προς το τέλος της εβδομάδας και ασφαλώς πριν από το Eurogroup της Παρασκευής προτίθεται να στείλει στην Αθήνα ειδικό απεσταλμένο για να λειάνει τις όποιες γωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν στις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον σκοπό αυτό στην χώρα μας θα βρεθεί ένας από τους αντιπροέδρους της Κομισιόν, με πιθανότερο τον Φιλανδό Κατάινεν, ο οποίος στο παρελθόν, ως πρωθυπουργός υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς πολέμιους της Ελλάδας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι εντολές με τις οποίες θα φτάσει στη χώρα μας ο εν λόγω, αν και σύμφωνα με μια εκδοχή, στις αποσκευές του θα μεταφέρει και μια πρόταση για οικονομική βοήθεια, η οποία θα δοθεί από τις Βρυξέλλες υπό τον όρο ότι και η Αθήνα θα δεχθεί να κάνει κάποιες παραχωρήσεις πέρα από τις «κόκκινες γραμμές» που έχει χαράξει. ΟΙ επόμενες ώρες, εξ αυτού του λόγου και μόνο, θα είναι πολύ κρίσιμες.

ZENITH