Skip to main content

Εισαγγελική παρέμβαση για το νοσοκομείο της Λάρισας

Σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σαφές πρόβλημα για τη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Σημαντικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σαφές πρόβλημα για τη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Ο διοικητής του ιδρύματος, Ηλίας Σκυλλάκος, ζήτησε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η τροφοδοσία του νοσοκομείου με τα αναγκαία αναλώσιμα και να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος για τους ασθενείς.

Το Π.Γ.Ν.Λ., όπως και πολλά ακόμη νοσοκομεία της χώρας, αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψει σε υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα εξαιτίας του «εμπάργκο» που έχουν επιβάλει οι προμηθευτές διεκδικώντας άμεση εξόφλησή τους από την πολιτεία. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης προμηθευτών- υπουργείου Υγείας είναι οι αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων και εξετάσεων, αφού δεν υπάρχουν τα αναγκαία αναλώσιμα για την πραγματοποίησή τους.

Τα προβλήματα αναμένεται να οξυνθούν τις επόμενες ημέρες στο ΠΓΝΛ, καθώς οι προμηθευτές εμφανίζονται ανυποχώρητοι και δεν δέχονται να εξοφληθούν με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. 

ZENITH