Skip to main content

Έκλεισαν 20 πρατήρια υγρών καυσίμων στο νομό Λάρισας

Τις πρώτες απώλειες από τις απαγορευτικές τιμές των υγρών καυσίμων μετρά ο κλάδος των βενζινοπωλών στο νομό Λάρισας, καθώς ήδη 20 πρατήρια υγρών καυσίμων έβαλαν «λουκέτο», ενώ αναμένεται και συνέχεια.
Τις πρώτες απώλειες από τις απαγορευτικές τιμές των υγρών καυσίμων μετρά ο κλάδος των βενζινοπωλών στο νομό Λάρισας, καθώς ήδη 20 πρατήρια υγρών καυσίμων έβαλαν «λουκέτο», ενώ αναμένεται και συνέχεια. Η πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ν. Λάρισας, Έλλη Παπαδοπούλου, αποκάλυψε ότι από τα 230 πρατήρια υγρών καυσίμων που λειτουργούσαν στο νομό, εντός του 2010 έχουν κλείσει τα 20, αφού η πτώση του τζίρου τους ήταν δραματική και δεν επέτρεπε να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Εξ αυτών, τα 8 πρατήρια βρισκόταν μέσα στην πόλη της Λάρισας και τα υπόλοιπα 12 στις επαρχίες του νομού. Η κ. Παπαδοπούλου εκτιμά ότι τα «λουκέτα» στα βενζινάδικα θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς η πτώση της κατανάλωσης καυσίμων δεν έχει προηγούμενο, μετά τις νέες αυξήσεις στις τιμές διάθεσής τους και με την αμόλυβδη βενζίνη να πωλείται πάνω από τα 1,5 ευρώ ανά λίτρο.

Πέραν της πτώσης του τζίρου, οι πρατηριούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και με τις τιμές ενοικίασης των εγκαταστάσεών τους, σημειώνοντας ότι οι ιδιοκτήτες ζητούν τα ίδια ενοίκια με το παρελθόν, ενώ η αγορά δεν έχει ρευστό και η κατανάλωση καυσίμων υποχωρεί μέρα με τη μέρα. Η κ. Παπαδοπούλου εκτιμά ότι το καλοκαίρι τα πράγματα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για τον κλάδο, εάν επαληθευτεί το σενάριο που θέλει την τιμή του αργού πετρελαίου να ανεβαίνει και την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας να σκαρφαλώνει στα 2 ευρώ ανά λίτρο.

ZENITH