Skip to main content

Έκλεισαν την είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου οι γιατροί του

Σε αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου προχώρησαν το πρωί οι γιατροί του ιδρύματος, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες των τελευτα
Σε αποκλεισμό της εισόδου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου προχώρησαν το πρωί οι γιατροί του ιδρύματος, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας τους, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες των τελευταίων τριών μηνών. Η κίνηση του αποκλεισμού ήταν συμβολική, προκειμένου να αναδειχθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ενώ οι γιατροί εξυπηρετούν κανονικά όλα τα επείγοντα περιστατικά.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν αναβληθεί όλα τα τακτικά χειρουργεία, οι εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία και οι εργαστηριακές πράξεις. Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί τονίζουν ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις και βελτιώσεις για τη λειτουργία του ΕΣΥ,  δεν έχει προσληφθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα τελευταία έτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια κενά σε όλα τα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και του Βόλου, ενώ τα κονδύλια για τη λειτουργία των δομών του ΕΣΥ έχουν μειωθεί δραματικά με πρόφαση την τήρηση του συμφώνου σταθερότητας, τη στιγμή που συνεχίζεται η σπατάλη παντού και μόνο οι μισθοί των λειτουργών του περικόπτονται. Οι γιατροί του Γ.Ν. Βόλου ξεκαθαρίζουν ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί ενώ ζητούν τη συμπαράσταση των πολιτών της Μαγνησίας.

ZENITH