Skip to main content

Έκοψαν το ρεύμα στην εφορία που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν από χθες το πρωί τα γραφεία της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και της ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου που στεγάζονται στο 17όροφο του γυάλινου κτηρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας 32 στο Μαρούσι.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν από χθες το πρωί τα γραφεία της εφορίας που στεγάζονται στο 17όροφο του γυάλινου κτηρίου επί της Λεωφόρου Κηφισίας 32 στο Μαρούσι.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε δεκάδες επιχειρήσεις και γραφεία, που στεγάζονται στο 17όροφο κτήριο. Η συγκεκριμένη εφορία- η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και η ΔΟΥ Μεγάλου Πλούτου - χειρίζεται σοβαρές υποθέσεις, όπως εκείνη της λίστας Λαγκάρντ.

Η εφορία πάντως τονίζει ότι έχει πληρώσει το ρεύμα στον διαχειριστή του κτηρίου όμως τα χρήματα δεν έχουν φτάσει ποτέ στη ΔΕΗ. Η Νάντια Βαλαβάνη ζήτησε να δοθεί άμεση λύση, επικαλούμενη διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο.

«Το ρεύμα έχει κοπεί από χθες. Είναι μία πολυκατοικία που έχει γραφεία πολύ γνωστών εταιριών και επώνυμων ανθρώπων στην οποία στεγάζεται και το Κέντρο Μεγάλου Πλούτου και το Κέντρο Μεγάλων Επιχειρήσεων, δηλαδή οι μεγάλοι χρεοφειλέτες στο δημόσιο. Πληρώνουν κανονικά το ρεύμα, αλλά η πολυκατοικία έχει ένα ρολόι και απ΄ ότι φαίνεται πρόκειται για μια περίπτωση ουσιαστικά εκβιασμού.  Ο διαχειριστής ο οποίος είναι πάρα πολύ γνωστός άνθρωπος μαζεύει τα κοινόχρηστα απ’ όσους πληρώνουν, γιατί πολλοί και μάλιστα που είναι και επώνυμοι δεν πληρώνουν προφανώς θεωρώντας ότι δεν πρόκειται ποτέ να κοπεί το ρεύμα μια και υπάρχει μέσα στην πολυκατοικία η καρδιά της φορολογικής διοίκησης», είπε παρεμβαίνοντας στην πρωινή εκπομπή του Μega η κ.Βαλαβάνη.

Ήδη, από το πρωί, δύο οφειλέτες που χρωστούν 2 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, πέρασαν την πόρτα της εφορίας προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Μάταια όμως. Οι υπολογιστές δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ούτε η μηχανογράφηση, γεγονός που σημαίνει απώλεια εσόδων για το δημόσιο.

 Σύμφωνα με όσα είπε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ο διαχειριστής έχει οφειλές προς τη ΔΕΗ. «Ο διαχειριστής, απ’ ότι μου είπε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης χρωστούσε 1,2 εκατ. ευρώ ρεύμα τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβρη μπήκε σε ρύθμιση, δεν πλήρωσε καμία δόση αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στο 1,4 εκατ.ευρώ και η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Είναι ένα πρόβλημα πάρα πολύ σοβαρό, αρκεί να σας πω ότι πριν από λίγο έδιωξαν επιχείρηση η οποία έχει έρθει να πληρώσει 2 εκατ. ευρώ για να μπει στην ρύθμιση των 100 δόσεων και τη διώξαν».

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη το δημόσιο χάνει εκατομμύρια αυτή τη στιγμή ενώ η υπουργός προανήγγειλε πρωτοβουλίες μέσα στην ημέρα: «Να σας πω τι μου είπαν από τη ΔΕΗ και το θεωρώ απολύτως λογικό. Μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει ο διαχειριστής να πάει να δώσει ό,τι χρήματα έχει μαζέψει από το ρεύμα, μαζί και αυτά τα χρήματα που τον έχουν πληρώσει τα δύο εφοριακά κέντρα. Αν μέχρι το μεσημέρι δεν τα έχει πληρώσει θα κινηθούν οι ενέργειες ενάντια στον διαχειριστή. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τις εφορίες να μην λειτουργούν».

 

ZENITH