Skip to main content

Φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Συγκλονιστικά βίντεο

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν κόσμος να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο και μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων να σπεύδει προς την περιοχή

Μεγάλη έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι, προκαλώντας πανικό στους πολίτες και συναγερμό στις τουρκικές αρχές.

Οι πρώτες εικόνες δείχνουν κόσμος να τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο της έκρηξης, καθώς και μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων να σπεύδει προς την περιοχή.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν. Δεκάδες τραυματίστηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 53 τραυματίστηκαν από την έκρηξη. Τρεις Ισραηλινοί ήταν μεταξύ των τραυματιών, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά οι εθνικότητες των άλλων θυμάτων δεν επιβεβαιώθηκαν αμέσως.

Τη στιγμή της μεγάλης έκρηξης στον γεμάτο από κόσμο εμπορικότερο δρόμο της Κωνσταντινούπολης κατέγραψε πολίτης με την κάμερά του.

Ο δρόμος είναι γεμάτος κόσμο, όταν στο βάθος, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, ακούγεται ένας μεγάλος κρότος και μία μπάλα φωτιάς απλώνεται στον ουρανό.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, ωστόσο σύμφωνα με τοπικά κανάλια, που προέβαλαν βίντεο από κάμερα ασφαλείας από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ, θεωρείται ότι προκλήθηκε από μια σακούλα με βόμβα που είχε αφεθεί στον δρόμο.

Επί τόπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, Αστυνομία και ασθενοφόρα για πρώτες βοήθειες. 

«Σήμερα, γύρω στις 15:20 (ώρα Ελλάδας), σημειώθηκε έκρηξη στην οδό Istiklal στην περιοχή Beyoğlu. Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία, η υγειονομική υπηρεσία, η Πυροσβεστική και οι ομάδες AFAD. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες», ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης, Ali Yerlikaya.

 

ZENITH