Skip to main content

Εκτεταμένες καθιζήσεις στο Ροπωτό Τρικάλων

Μεγάλα προβλήματα καθιζήσεων αντιμετωπίζει το Ροπωτό του δήμου Πύλης, στο νομό Τρικάλων, όπου δεκάδες οικίες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και οι κάτοικοί τους τις εγκαταλείπουν.
Μεγάλα προβλήματα καθιζήσεων αντιμετωπίζει το Ροπωτό του δήμου Πύλης, στο νομό Τρικάλων, όπου δεκάδες οικίες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα και οι κάτοικοί τους τις εγκαταλείπουν. Το πρόβλημα υφίσταται επί σειρά ετών αλλά με τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος εντάθηκε ακόμη περισσότερο.

Ο νομάρχης Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε σε δηλώσεις του ότι ο δήμος Πύλης θα πρέπει να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η αστυνομία σε συνεννόηση με τους τοπικούς άρχοντες θα αποφασίσουν για το εάν κρίνεται αναγκαία η εκκένωση του χωριού.  Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Πύλης, κ. Κωνσταντίνος Κουφογάζος, επεσήμανε ότι επί του παρόντος δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε παρέμβαση για την αντιμετώπιση του γεωλογικού φαινομένου.

Ο ίδιος κάλεσε τις υπηρεσίες της νομαρχίας Τρικάλων να ενεργοποιηθούν προκειμένου να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος για τη ζωή των κατοίκων του χωριού. Αυτή τη στιγμή περί τις 40 οικίες του Ροπωτού εμφανίζουν ρωγμές και προβλήματα στα θεμέλιά τους.

ZENITH