Skip to main content

Εκτός σχολείων 9.500 εκπαιδευτικοί

Περί τις 9.500 εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός σχολείων και ένας μεγάλος αριθμός τους δεν παρουσιάζεται ούτε και στις διοικήσεις, τόνισε από τον Βόλο η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.
Την ανάγκη αλλαγής της δομής και λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, αλλά και επιστροφής όλων των εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες διατράνωσε χθες η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βόλο. Η κ. Διαμαντοπούλου συναντήθηκε το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου με εκπαιδευτικούς της ΠΑΣΚ, στους οποίους και τόνισε ότι περί τις 9.500 εκπαιδευτικοί βρίσκονται εκτός σχολείων και ένας μεγάλος αριθμός τους δεν παρουσιάζεται ούτε και στις διοικήσεις.

Συνεχίζοντας την κριτική της, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών κατά 25%, παρά το γεγονός ότι μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των μαθητών, ενώ μεγάλη ήταν και ασάφεια στη διάθεση των εκπαιδευτικών από τις νομαρχίες. Αναφερόμενη στο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, η κ. Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα και το ελληνικό σχολείο πρέπει να αλλάξουν, ενώ η ίδια εξήγγειλε και την υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς της ΠΑΣΚ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για τη μείωση των αποδοχών τους, αλλά και για στοχοποίηση του κλάδου με βάση τα όσα προβλέπονται στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Οι ίδιοι πρότειναν αυτοαξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, βάσει της ελληνικής πραγματικότητας, ζητώντας και σοβαρό έλεγχο στους τίτλους σπουδών, πτυχιακών και μεταπτυχιακών.

ZENITH