Skip to main content

Ελέγχους για την πάταξη του παρεμπορίου ζητεί ο ΕΣΛ

Τη διενέργεια συντονισμένων ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου και την ανακάλυψη των παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών ζητεί με επιστολή της προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η διοίκηση του Εμπο
Τη διενέργεια συντονισμένων ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου και την ανακάλυψη των παράνομων αλλοδαπών μικροπωλητών ζητεί με επιστολή της προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Οι Λαρισαίοι έμποροι καταγγέλλουν ότι τους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης κατακλύζουν παράνομοι αλλοδαποί μικροπωλητές, οι οποίοι πωλούν διάφορα αγαθά όπως τσάντες, δερμάτινα είδη, μπιζού, είδη δώρων, ρούχα και διάφορα άλλα εμπορεύματα. Κατά τον ΕΣΛ, οι εν λόγω πλανόδιοι προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό στα τοπικά καταστήματα, ενώ δημιουργούν μια πολύ άσχημη εικόνα για την αγορά και γενικά για το ιστορικό κέντρο της πόλης, η οποία παραπέμπει σε άλλες παλιότερες εποχές.

Σε ανακοίνωση του ΕΣΛ για το θέμα τονίζονται τα εξής: «Η δημοτική αρχή έχει πλήρη αρμοδιότητα για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων σχετικά με τον έλεγχο και τη λήψη διοικητικών μέτρων που αφορούν στη δραστηριότητα του υπαίθριου εμπορίου. Η Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν την κύρια ευθύνη για την εξάλειψη του φαινομένου του παράνομου υπαίθριου εμπορίου. Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως λειτουργήσουν μικτά συνεργεία ελέγχου που θα αποτελούνται από στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, υπαλλήλους των αρμοδίων Νομαρχιακών Υπηρεσιών Εμπορίου, υπαλλήλους της ΣΔΟΕ, στελέχη των κλιμακίων ελέγχου λαϊκών αγορών & υπαίθριου εμπορίου και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των πλανόδιων αυτών μικροπωλητών, οι οποίοι σημειωτέον μετά  το κλείσιμο της αγοράς απλώνουν τα εμπορεύματά τους και συνεχίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους στο κέντρο της πόλης ακόμα και μπροστά στις προθήκες των καταστημάτων μας και να προστατέψουν  το υγιές στεγασμένο τοπικό εμπόριο, σε μια κατά γενική ομολογία πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς  ως έμποροι θεωρούμε, ότι δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις (δημοτικά και ανταποδοτικά τέλη) αλλά και κεκτημένα δικαιώματα. Αν δεν φροντίσουμε να βρεθεί άμεσα λύση στην πάταξη του παρεμπορίου θα πάρει μεγάλες και απρόβλεπτες διαστάσεις στο μέλλον».

ZENITH