Skip to main content

Ένταξη των ξενοδοχείων της Λάρισας στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

Την ένταξη των ξενοδοχείων της Λάρισας στα φετινά προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού ζητεί η νομαρχία Λάρισας από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τον απο
Την ένταξη των ξενοδοχείων, που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας, στα φετινά προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, ζητά η νομαρχία Λάρισας από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, με το αιτιολογικό ότι ο αποκλεισμός των Τεμπών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες.

Στο υπόμνημα που απέστειλε ο νομάρχης Λάρισας, κ. Λουκάς Κατσαρός, προς τη διοίκηση του Ο.Ε.Ε., σημειώνεται ότι για τη φετινή τουριστική περίοδο, με τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των Τεμπών, η ένταξη των ξενοδοχειακών μονάδων της Λάρισας στους καταλόγους της Εργατικής Εστίας κρίνεται αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά για να υπάρξει ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας στο νομό Λάρισας.

Στο υπόμνημα της νομαρχίας αναφέρονται τα εξής:

-Τα ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας έχουν πληγεί σοβαρότατα φέτος από το γνωστό πρόβλημα διακοπής της κυκλοφορίας στα Τέμπη με αποτέλεσμα μεγάλες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες που προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή να κινδυνεύουν με ανεπανόρθωτη ζημιά.

-Οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σύγχρονες και προσφάτως ανακαινισμένες στην πλειοψηφία τους και ικανές να παράσχουν υψηλού επιπέδου διαμονή στους μετέχοντες στα Προγράμματα της Εργατικής Εστίας.

-Πιστεύουμε ότι οι δικαιούχοι των Προγραμμάτων σας θα επιδείξουν ενδιαφέρον για την πόλη της Λάρισας, η οποία και από μόνη της έχει σημαντικά να τους προσφέρει ως τουριστικός προορισμός, αλλά και ορμητήριο για μία σειρά από ημερήσιες εκδρομές. Λόγω της κεντροβαρούς θέσης της η Λάρισα απέχει μόλις μία έως μιάμιση ώρα από όλους τους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας όπως Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, Όλυμπος, Πήλιο, Παράλια Ν.Λάρισας και Πιερίας.

«Επειδή η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για φέτος έληξε, παρακαλούμε για τα ακόλουθα: Να εξετάσετε, λόγω εκτάκτου περιστάσεως (Τέμπη) τη δυνατότητα εκ των υστέρων ένταξης των ξενοδοχείων της Λάρισας στο φετινό πρόγραμμα. Να ενταχθεί οπωσδήποτε η πόλη της Λάρισας στους σχεδιασμούς των ερχόμενων χρόνων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ZENITH