Skip to main content

Εντυπωσιακή τοιχογραφία στην Αθήνα για τον Νικολαΐδη - Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου

Η Δώρα Τσαμπάζη ανήρτησε μία φωτογραφία της που να κοιτά το mural για τον Αλέξανδρο, ενώ τη συνόδευεσε με μία συγκινητική ανάρτηση

Μια νέα εντυπωσιακή τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας, που αποτελεί φόρο τιμής στον ολυμπιονίκη του Tae kwon Do, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, κοσμεί πλέον τον εξωτερικό χώρο του Κολυμβητηρίου Βύρωνα, στην Αθήνα.

Ο γνωστός street Artist, Πλάτων, φιλοτέχνησε την προσωπογραφία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 14 Οκτωβρίου, σε ηλικία 43 ετών βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. 

Η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, βρέθηκε έξω από το κολυμβητήριο και ανήρτησε μία φωτογραφία της που να κοιτά το mural για τον Αλέξανδρο, ενώ τη συνόδευεσε με μία συγκινητική ανάρτηση: «Πώς χωράει μέσα στην θλίψη τόση ομορφιά... Πώς την γαληνεύει, την ημερεύει».

Όπως αναφέρει στο newsbomb.gr ο street Artist, η τοιχογραφία χρειάστηκε για να γίνει γύρω στις τρεις ημέρες και το ύψος της είναι 4 επί 3 μέτρα. Αναφορικά με τις τέσσσερις σειρές που συνοδεύουν το mural και τις δανείστηκε από το θάνατον μήνυμα του ολυμπιονιονίκη είπε πως «αυτές οι τέσσερις γραμμές μάλιστα ήταν και η αφορμή για να κάνω το γκράφιτι. Αυτές ήταν η ουσία όλης της επιστολής και πολύς κόσμος δεν έδωσε βάση σε αυτό, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα. Δεν με αφορά τι ήταν ως αθλητής ή τα μετάλλια που πήρε, φυσικά ήταν φοβερός και είχε κάνει σπουδαία πράγματα, αλλά το σημαντικό είναι ότι ένας άνθρωπος που βρίσκεται στο τέλος της ζωής του, ευχαριστεί την οικογένειά του, τους γιατρούς και σαν φινάλε αυτό που κρατά για το τέλος είναι η στήριξη στον συνάνθρωπο. Δεν το έχουμε δει άλλη φορά από δημόσιο άνθρωπο. Αυτό ήταν που με άγγιξε. Για αυτό και στο έργο θα δεις ένα κοριτσάκι που κάνει κούνια στο μετάλλιο».

 

 

ZENITH