Skip to main content

Εντυπωσιακά ιστιοφόρα στο Βόλο για τη Regatta 2010

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει το τελευταίο διήμερο στην παραλία του Βόλου, για να δει από κοντά τα εντυπωσιακά ιστιοφόρα που συμμετέχουν στη φετινή regatta 2010.
Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει το τελευταίο διήμερο στην παραλία του Βόλου, για να δει από κοντά τα εντυπωσιακά ιστιοφόρα, που συμμετέχουν στη φετινή regatta 2010. Στη μεγάλη ιστιοδρομία θα μετάσχουν φέτος πληρώματα από 17 χώρες που μαζί με τα ξεχωριστά ιστιοφόρα τους έχουν δώσει ένα άλλο χρώμα στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας. Αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η ιστιοδρομία μεγάλων ιστιοφόρων που ξεκινά ανοικτά της Αφήσσου και θα καλύψει τη διαδρομή Βόλος - Βάρνα - Κωνσταντινούπολη - Λαύριο.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη φετινή regatta απόψε και ώρα 9. 30 το βράδυ θα προβληθεί στο Αχίλλειο από το «cine Μεσόγειος» η γαλλική ταινία «Το ακλόνητο άλλοθι», βασισμένη σε βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι. Αργότερα το βράδυ στο ιστορικό μπαρ της πόλης «Καφέ Σαντάν», στον πολυχώρο του πρώην πλινθοκεραμοποιείου Τσαλαπάτα, διοργανώνεται πάρτι με μουσικές εκπλήξεις και ποτά σε ειδικά χαμηλές τιμές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται και αύριο το μεσημέρι, στις 2.30, με τον τελετουργικό απόπλου και την παρέλαση των ιστιοφόρων ανοικτά της παραλίας του Αναύρου. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και ειδικά για αύριο τα εμπορικά καταστήματα στο Βόλο θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα και με προσφορές στις τιμές των προϊόντων τους. Στις 8:30 αύριο το βράδυ στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον το τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης θα προβάλουν το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε», παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη.

Η αυλαία των εκδηλώσεων πέφτει στις 9 το βράδυ με την πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Ο Κουνενές», του Κώστα Πρετεντέρη, που ανεβάζει στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής η θεατρική ομάδα «Σκηνοβάτες». Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρέθηκε η Αργώ του δήμου Βόλου, η οποία υποδέχθηκε τα ιστιοφόρα στην παραλία του Βόλου, ενώ θα αποτελέσει και τον προπομπό στον τελετουργικό απόπλου των ιστιοφόρων αύριο το μεσημέρι.

ZENITH