Skip to main content

Εντυπωσιακή υπόθεση απάτης και εκβίασης στη Λάρισα

Μία εντυπωσιακή υπόθεση απάτης, αρπαγής και εκβίασης αποκαλύφθηκε στη Λάρισα με πρωταγωνιστές Έλληνες και αλλοδαπούς.
Μία εντυπωσιακή υπόθεση απάτης, αρπαγής και εκβίασης αποκαλύφθηκε στη Λάρισα με πρωταγωνιστές τέσσερις Έλληνες, που έδεσαν χειροπόδαρα δύο αλλοδαπούς και τους κλείδωσαν σε μία καλύβα απαιτώντας την καταβολή λύτρων ύψους 200.000 ευρώ για να τους απελευθερώσουν. Ήδη, ο ένας από τους Έλληνες προφυλακίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις απολογούνται σήμερα στον ανακριτή.

Πλαστά ευρώ
Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο Αφρικανοί έστησαν, στα τέλη Φεβρουαρίου, κομπίνα σε βάρος Λαρισαίου εμπόρου αυτοκινήτων τον οποίο έπεισαν να τους χρηματοδοτήσει με 100.000 χιλιάδες ευρώ για να προμηθευτούν ειδική χημική ουσία, που θα μετέτρεπε σε γνήσια τα πλαστά χαρτονομίσματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία υποστήριξαν ότι είχαν στην κατοχή τους. Οι Αφρικανοί πότισαν ένα γνήσιο χαρτονόμισμα των 100 ευρώ με αντισηπτική ουσία, που του έδωσε ένα μαύρο χρώμα. Στη συνέχεια το έβαλαν στην κορυφή ενός ογκώδους πακέτου μαύρων χαρτιών, τα οποία εμφάνισαν ως χαρτονομίσματα των 100, 200 ευρώ και 500 ευρώ και το έδειξαν στον έμπορο για να τον πείσουν ότι τα λεφτά υπάρχουν. Σε μία επίδειξη που του έκαναν, κατάφεραν με τη χρήση χημικών ουσιών να καθαρίσουν το γνήσιο 100ευρο από το αντισηπτικό και στη συνέχεια ο έμπορος το πήρε και προέβη σε διάφορες συναλλαγές. Έτσι, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας πείστηκε να τους δώσει το ποσό που ζητούσαν για να προμηθευτούν τη «μαγική» χημική ουσία και να «καθαρίσουν» τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα.    

Τους φίμωσαν
Ωστόσο, η συναλλαγή δεν πήγε όπως περίμενε ο έμπορος, στον οποίο οι Αφρικανοί είχαν υποσχεθεί χρηματικό ποσό 300.000 ευρώ. Όταν αντιλήφθηκε το τι είχε συμβεί, αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Σε συνεννόηση με ένα συγγενή του, που εκτελούσε και χρέη μεταφραστή στο πλαίσιο της πρώτης συναλλαγής και άλλα δύο άτομα της εμπιστοσύνης του και έκλεισαν ραντεβού με τους Αφρικανούς την περασμένη εβδομάδα στον Πλαταμώνα λέγοντας ότι είχε βρεθεί και άλλος ενδιαφερόμενος να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση μετατροπής των πλαστών χαρτονομισμάτων σε γνήσια.  Οι αλλοδαποί εμφανίστηκαν στο ραντεβού και οι τέσσερις Έλληνες τους οδήγησαν με τη βία στα αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια σε μία ερημική καλύβα, σε αγροτική περιοχή του Ομολίου Λάρισας. Εκεί, τους έδεσαν χειροπόδαρα και τους φίμωσαν ενώ ακολούθησε επικοινωνία με τον αδελφό του ενός εκ των Αφρικανών από τον οποίο ζητήθηκε να παραδώσει 200.000 ευρώ σε μετρητά, για να τους απελευθερώσουν. Ωστόσο, ο ένας από τους Αφρικανούς κατάφερε να λυθεί και τον άκουσε ένας βοσκός της περιοχής, που μετέβη στην καλύβα. Αφού τους απελευθέρωσε, τους οδήγησε στο χωριό όπου ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι δύο Αφρικανοί συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έμπορο, το μεσάζοντα-διερμηνέα (ο οποίος ζει μόνιμα στον Καναδά και είχε έρθει στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία), καθώς και τους άλλους δύο εμπλεκομένους στην υπόθεση. Σε βάρος των τεσσάρων Ελλήνων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και ληστρική εκβίαση ενώ για τους δύο αλλοδαπούς προσδιορίστηκε ρητή δικάσιμος. Ήδη, ο φαντάρος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, ενώ σήμερα απολογούνται οι άλλοι τρεις.

ZENITH