Skip to main content

Έως 15% μείωση φαρμακευτικής δαπάνης στη Λάρισα

Μείωση έως και 15% έχει καταγραφεί στις φαρμακευτικές δαπάνες του νομού Λάρισας, ήδη από τον πρώτο μήνα της πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Μείωση έως και 15% έχει καταγραφεί στις φαρμακευτικές δαπάνες του νομού Λάρισας, ήδη από τον πρώτο μήνα της πιλοτικής εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το στοιχείο αυτό, που θεωρείται και είναι εντυπωσιακό, βρίσκεται ήδη στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει άμεσα σε γενικευμένη εφαρμογή του μέτρου, σε όλη τη χώρα.

Ήδη, το σχετικό project, όπως πληροφορείται η Voria.gr, δουλεύεται από ειδική ομάδα επιστημόνων και αρμοδίων υπαλλήλων από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, η οποία λειτουργεί υπό την υψηλή εποπτεία το Μεγάρου Μαξίμου. Αν όλα πάνε καλά και βάσει του προγραμματισμού, τότε το σχέδιο θα είναι σε θέση να τεθεί σε λειτουργία ακόμα και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ήδη, η ομάδα έχει συνεδριάσει τρεις φορές υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε εντολή να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

ZENITH