Skip to main content

Έως 30% η πτώση του τζίρου και στη Θεσσαλία

Με πτώση του τζίρου τους, που κυμάνθηκε μεταξύ 20% και 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ολοκληρώθηκαν οι φετινές, χειμερινές εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη Θεσσαλ
Με πτώση του τζίρου τους, που κυμάνθηκε μεταξύ 20% και 30%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ολοκληρώθηκαν οι φετινές, χειμερινές εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Τα μεγάλα ποσοστά των εκπτώσεων στα οποία προχώρησαν οι έμποροι από την πρώτη κιόλας ημέρα δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους καταναλωτές, που προμηθεύτηκαν τα απολύτως απαραίτητα προϊόντα επηρεασμένοι, προφανώς, από την οικονομική κρίση που μαστίζει και την αγορά.

 Οι έμποροι μετρούν πλέον τις πληγές τους και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον των καταστημάτων τους, αφού πέραν της μείωσης των τζίρων εμφανές είναι και το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Πολλοί έμποροι σημειώνουν ότι τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, οδηγούν σε περαιτέρω στέγνωμα της αγοράς από ρευστό.

Προσθέτουν δε, ότι μία ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε δεκάδες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, οι οποίες με δυσκολίες καταφέρνουν σήμερα να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και να καλύψουν τις λειτουργικές τους δαπάνες. Να σημειωθεί ότι από σήμερα και για το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξουν προσφορές σε διάφορα προϊόντα με τους εμπόρους να κάνουν λόγο για τιμές στο κόστος, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν καταναλωτές.

ZENITH