Skip to main content

Επενδύσεις 34 εκατ. ευρώ από την ΕΠΑ Θεσσαλίας

Νέο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, μήκους 160 χλμ, θα αναπτύξει η ΕΠΑ Θεσσαλίας την τετραετία 2010-2014 επενδύοντας συνολικά 34 εκατ. ευρώ.
Νέο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, μήκους 160 χιλιομέτρων, θα αναπτύξει η ΕΠΑ Θεσσαλίας την τετραετία 2010-2014 επενδύοντας συνολικά 34 εκατ. ευρώ. Στόχος της ΕΠΑ είναι η αύξηση των πωλήσεων φυσικού αερίου κατά 15 εκατ.κμ, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να επενδύσει σε συμπιεσμένο φυσικό αέριο και αεριοκίνηση.

Τους στόχους της εταιρίας αποκάλυψε χθες ο γενικός διευθυντής των ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης Τοάφ Γκαντιέφ, επισημαίνοντας ότι η ΕΠΑ ποτέ δεν ήταν ούτε πρόκειται να γίνει στο μέλλον πειρατής ή κερδοσκόπος. «Είμαστε σοβαροί και τίμιοι επαγγελματίες», πρόσθεσε ο ίδιος, απαντώντας στην κριτική που έχει ασκηθεί στην ΕΠΑ για την τιμολογιακή της πολιτική. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΠΑ Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας και ο οικονομικός της διευθυντής Αντρέα Μπουζίν. Σύμφωνα με τον κ. Γκαντιέφ, «η ΕΠΑ μπορεί να θεωρηθεί απ’ όλες τις απόψεις παράδειγμα προς μίμηση σε όλο το ελληνικό επιχειρηματικό πανόραμα, καθώς διακρίνεται για τα οικονομικά της αποτελέσματα, την ανάπτυξή της, την αποδοτικότητά της και τις παραμέτρους ασφαλείας της. Έχει κατασκευάσει τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και έχει ενεργοποιήσει την παροχή 130 χιλιάδων κατοίκων. Έως σήμερα έχουμε επενδύσει 64 εκατ.ευρώ σε υποδομές απαραίτητες για τη διανομή του φυσικού αερίου, σε συστήματα ασφαλείας και ελέγχου του δικτύου, σε συστήματα πληροφορικής. Απασχολεί 86 άτομα τα οποία εκπαιδεύει και καταρτίζει κάθε χρόνο σε τεχνικά θέματα τελευταίας γενιάς».

Ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται η ορθότητα της τιμολογιακής της πολιτικής, βάσει των συμφωνιών που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, καθώς επίσης και των περιβαλλοντικών οφελών που προκύπτουν από τη χρήση του φυσικού αερίου έναντι του πετρελαίου θέρμανσης.

ZENITH