Skip to main content

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ από την ΕΑΣ Βόλου

Μία γιγάντια, για τα δεδομένα της Μαγνησίας, επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΕΑΣ Βόλου, που σχεδιάζει την εγκατάσταση και λειτουργία 150 φωτοβολταϊκών πάρκων, δυναμικότητας 100 Κw το κ
Μία γιγάντια, για τα δεδομένα της Μαγνησίας, επένδυση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΕΑΣ Βόλου, που σχεδιάζει την εγκατάσταση και λειτουργία 150 φωτοβολταϊκών πάρκων, δυναμικότητας 100Κw το καθένα.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου, Νικήτας Πρίντζος, η Ένωση θα επιλέξει με διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία 300-400 μέλη της τα οποία θα συμμετέχουν στην επένδυση ενώ η ίδια η Ένωση θα καλύψει το κόστος συμμετοχής των αγροτών. Εκμεταλλευόμενη το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που δίνει σημαντικά κίνητρα σε επενδύσεις του είδους από αγρότες, η ΕΑΣ Βόλου προετοιμάζει την κατάθεση φακέλου για την εγκατάσταση των 150 φωτοβολταϊκών πάρκων.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς η αναγκαία προεργασία, ώστε μόλις ψηφισθεί το νομοσχέδιο, η ΕΑΣ Βόλου να είναι απολύτως έτοιμη για την υποβολή του επενδυτικού φακέλου προς έγκριση. «Η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάρκων είναι μία καλή λύση για να βοηθήσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους αγρότες και κτηνοτρόφους μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ.Πρίντζο, η αύξηση του τζίρου της ΕΑΣ Βόλου κατά 5% στο πρώτο 4μηνο του 2010 της δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζει με καλύτερες προοπτικές το μέλλον και σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται η κίνηση για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών, τα οποία αναμένεται να εγκατασταθούν σε διάφορα χωριά της Μαγνησίας.

Εφόσον η επένδυση ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η ΕΑΣ Βόλου εκτιμάται ότι θα καταβάλει 10 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή των παραγωγών ενώ τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ περίπου, θα προέλθουν από τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

ZENITH