Skip to main content

ΕΣΠΑ: 45 εκατ. ευρώ για την υγεία στη Θεσσαλία

Τη διάθεση ποσού 45 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας για τις υποδομές του τομέα υγείας στη θεσσαλική περιφέρεια εξήγγειλε σήμερα από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας το
Τη διάθεση ποσού 45 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας για τις υποδομές του τομέα υγείας στη θεσσαλική περιφέρεια εξήγγειλε σήμερα από τη Λάρισα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Νίκος Πολύζος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας ο στόχος για το 2010 είναι να περικοπεί σε όλα τα νοσοκομεία το 10% των πόρων που διατίθενται για προμήθειες και λειτουργικές δαπάνες.

Επίσης, ο κ. Πολύζος επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για να λυθεί το εφημεριακό ζήτημα, το οποίο έχει οδηγήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι στα τέλη Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής που έχει συστήσει η 5η Υ.ΠΕ. για το θέμα και στη συνέχεια θα προσδιοριστούν τα προγράμματα εφημέρευσης των νοσοκομείων. 

ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

Στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε ο κ. Πολύζος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη γ.γ., Καλλιόπη Γερακούδη, υπογραμμίστηκε ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου να αυξηθεί το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ για τις κρατικές υποδομές υγείας στη Θεσσαλία.

Όπως εξήγησε, η κατανομή των πόρων θα οριστικοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα από την κ. Γερακούδη, αλλά σε κάθε περίπτωση το 50% θα διατεθεί στα νοσοκομεία και το υπόλοιπο για τις ανάγκες προνοιακών και άλλων δομών του ΕΣΥ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πολύζος στο ζήτημα της συνδετήριας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από το υπουργείο Υγείας και θα προχωρήσει κανονικά με χρηματοδότηση ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Το μόνο που απομένει, όπως διευκρίνισε, είναι να εξεταστεί η σχετική μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών της νομαρχίας και να αποσταλεί από το υπουργείο εγκεκριμένη για να προχωρήσει το έργο. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει παραχώρηση της έγκρισης σκοπιμότητας στη νομαρχία, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία.

ZENITH