Skip to main content

Έτοιμη η μελέτη για τα νέα κτίρια του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Στην πολεοδομία του δήμου Τρικκαίων κατατέθηκε η μελέτη για την κατασκευή των νέων κτιρίων του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Το κόστος κατασκευής των νέων κτιριακών υπ
Στην πολεοδομία του δήμου Τρικκαίων κατατέθηκε η μελέτη για την κατασκευή των νέων κτιρίων του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Το κόστος κατασκευής των νέων κτιριακών υποδομών προϋπολογίζεται στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η κατασκευή ενός μεγάλου αμφιθεάτρου 550 θέσεων, νέων αιθουσών διδασκαλίας καθώς και νέου κτιρίου διοίκησης του ΤΕΦΑΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων, Μιχάλη Ταμήλου, το έργο είναι από τα ελάχιστα στη Θεσσαλία με τέτοιο βαθμό ωριμότητας και θα πρέπει να ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες για την υλοποίησή του. Κατά τον ίδιο, το έργο θα δώσει λύσεις στα σημαντικά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, καθώς μετά από 18 χρόνια λειτουργίας υπάρχουν ακόμη λυόμενες αίθουσες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του τμήματος.

Το εν λόγω έργω περιλαμβάνεται σε μία συνολική πρόταση για την αναμόρφωση των κτιριακών υποδομών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 17 εκατ. ευρώ.

ZENITH