Skip to main content

Φοιτητικοί σύλλογοι ΑΠΘ: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα του Πολυτεχνείου (vid)

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στην αυριανή μεγάλη πορεία και στις εκδηλώσεις.

Πιο επίκαιρο από ποτέ χαρακτήρισαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ το μήνυμα του Πολυτεχνείου του 1973 τονίζοντας ότι το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και το «Έξω οι Βάσεις και το ΝΑΤΟ» αποτελούν ακόμα ζητούμενα για τη νεολαία και εν τέλει όπως είπαν για όλη την ελληνική κοινωνία.

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ γιατί όλα τα αιτήματα του τότε είναι αιτήματα που μας εκφράζουν και σήμερα ελέγχεται άμεσα από τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ το οποίο έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στη σύρραξη στην Ουκρανία κι έχει επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας με την ακρίβεια που βιώνουμε», όπως είπε ο φοιτητής Αναστάσιος Παπαστουγιαννούδης από τον σύλλογο φοιτητών του Τμήματος Ψυχολογίας.

Ο Λάμπρος Παπανικόπουλος εκπρόσωπος του συλλόγου φοιτητών Πληροφορικής στάθηκε στην απόφαση του συλλόγου του για κατάληψη προκειμένου να εορταστεί το τριήμερο εκδηλώσεων για το πολυτεχνείο και επισήμανε ότι μετά από κινητοποιήσεις των φοιτητών «απετράπη η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός του ΑΠΘ κατά το τριήμερο πάρα την αντίθετη διάθεση του πρύτανη και της κυβέρνησης της ΝΔ». Αναφερόμενος στο σύνθημα του '73 είπε ότι είναι επίκαιρο, όπως η ελευθερία που ζητούσαν τότε, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Κατά του νόμου πλαισίου και υπέρ του ασύλου στα πανεπιστήμια έκαναν λόγο και άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων φοιτητών ενώ η φοιτήτρια Κωνσταντίνα Ξυνή επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με ελλείψεις σε υποδομές και «κλειστά εργαστήρια» αλλά και σε καθηγητές την ώρα που όπως είπε «ιδιωτικές εταιρείες αναθέτουν δουλειές σε εργαστήρια της Πολυτεχνικής, τα εργαστήρια είναι κλειστά για εμάς τους φοιτητές».

Στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν και εκπρόσωπος του συλλόγου των καθηγητών του ΑΠΘ αλλά και του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων. Τα περισσότερα τμήματα των σχολών του ΑΠΘ τελούν υπό κατάληψη μετά τις αποφάσεις των Γενικών συνελεύσεων προκειμένου οι φοιτητές να συμμετάσχουν στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις που κορυφώνονται αύριο το απόγευμα με την πορεία των φοιτητών που θα ξεκινήσει στις 18:00 έξω από την Πολυτεχνική σχολή.

Καλούν επίσης όλους τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στην αυριανή μεγάλη πορεία.

ZENITH