Skip to main content

Η λανθασμένη και αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών κοστίζει σε ζωές

Κάθε χρόνο 33.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και 1,3 εκατ. στον κόσμο χάνουν τη ζωή τους από λοίμωξη που οφείλεται σε βακτήρια ανθεκτικά σε αντιβιοτικά.

«Δεν μου έγραψε αντιβίωση, δεν είναι καλός γιατρός» – Η αποτελεσματική λειτουργία των αντιβιοτικών είναι η ευθύνη όλων. Αυτά είναι τα βασικά μηνύματα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης κατά των Αντιβιοτικών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Νοεμβρίου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχουν Νόσων ( ECDC) σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Έρευνα και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την ευγενική υποστήριξη των Strepsils/Strepfen.

Τα αντιβιοτικά είναι ένα πολύτιμο όπλο στην ιατρική και για αυτό πρέπει να το χειριζόμαστε με προσοχή τονίζει ο κ. Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ετσι μόνο θα εξασφαλισθεί η καλύτερη θεραπεία για όλους, συμβάλλοντας συγχρόνως στη μείωση της αντίστασης στα αντιβιοτικά.

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr.

ZENITH