Skip to main content

Η... σοβαρή δήλωση Μπουτάρη για τον «χοντρό» Καμμένο

Η... σοβαρή δήλωση Μπουτάρη για τον «χοντρό» Καμμένο και οι άλλοτε χουβαρντάδες Έλληνες που γίνονται Βορειοευρωπαίοι

Για τις εγκληματικές ενέργειες των Τούρκων κατά των λαθρομεταναστών, είναι ακατόρθωτο για την ελληνική πολιτεία να ενημερώνει με κάθε μέσον τους Σύρους, Ιρακινούς αλλά και Αφρικανούς ότι το μέλλον που τους περιμένει -αν ζήσουν- δεν είναι αυτό που τους υπόσχονται οι Τούρκοι;

Οι Σύροι που έρχονται είναι ευκατάστατοι, που σημαίνει ότι ζουν στις ελεύθερες πόλεις της χώρας τους. Εκεί, η Πρεσβεία μας, σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι σε θέση να ενημερώνει τους πολίτες ποια είναι ακριβώς η κατάσταση. Ζητάω πολλά;

Είναι προφανές ότι ο μεγάλος αριθμός εγκύων γυναικών που βρίσκονται μεταξύ των λαθρομεταναστών, σκοπό έχουν να γεννήσουν εδώ για να αποκτήσει το παιδί την ελληνική υπηκοότητα, και να συμπαρασύρει και τους γονείς (Ποια ετοιμόγεννη κάνει τέτοιο ταξίδι;). Οι Τούρκοι δουλέμποροι ενημερώνουν σωστά τους πελάτες τους.

Έχουν βέβαια και συνεργάτες Έλληνες υπουργούς. Οι οποίοι δηλώνουν ότι είτε τώρα, είτε ευκολότερα αν πτωχεύσουμε και τυπικά, θα στείλουν τους λαθρομετανάστες στην Ευρώπη. Είχε ειπωθεί ότι η κυβέρνηση μοιάζει με σχολικό 15μελές. Φοβάμαι πως έτσι είναι. Ίσως, του δημοτικού.

Θα νοικιάσει η κυβέρνηση 2.238 διαμερίσματα για να εγκαταστήσει λαθρομετανάστες. Η απόφαση της Χριστοδουλοπούλου προβλέπει και δωρεάν διάθεση ένδυσης, υπόδυσης, αλλά και μεταφορά με τις αστικές συγκοινωνίες. (Οι άστεγοι Έλληνες… στα παγκάκια. Ας δηλώσουν λαθρομετανάστες).

Σοβαρή δήλωση Μπουτάρη κατά την συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου: «Τον Καμένο δεν το πάω με τίποτε. Άμα τον δω κρεμασμένο, δεν θα του το κόψω το σχοινί». Στην αρχή της αναφοράς του, τον αποκάλεσε «χοντρό». Άμα είσαι «προοδευτικός» και έχεις ισχυρές πλάτες, μπορείς να λες ό,τι θέλεις. Πολλοί θα γελάσουν με τις γραφικότητες, άλλοι όμως θα μειδιάσουν πικρά. Αυτή είναι η Ελλάδα μας;

Πάει για «σκάνδαλο» η παραγγελία Καμμένου-Τσίπρα στις ΗΠΑ; Απόστρατοι αξιωματικοί μιλούν για 50 ετών «σαπάκια» πεταμένα στην Ελευσίνα. Πρόκειται για τα αεροπλάνα για τα οποία θα δοθούν 500 εκατ. σε αμερικανική εταιρεία. Γίνεται λόγος για «βαριά αμέλεια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση», ότι τα αεροσκάφη «είναι σήμερα ηλικίας 25 ετών», ενώ οι καταγγέλλοντες λένε ότι είναι 50 ετών και σκουριασμένα.

Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι το θέμα θα έχει και συνέχεια. Υπάρχει  και ο ανταγωνισμός εταιρειών, αλλά και των μεσαζόντων στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει, ότι εμείς οι κοινοί θνητοί θα μάθουμε την αλήθεια, μόνον από ανεπηρέαστη δικαστική έρευνα. Σε μερικές δεκαετίες, και όταν οι εμπλεκόμενοι θα έχουν αποσυρθεί.

Έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς πραγματοποίησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και διαπίστωσε ότι οι άλλοτε «χουβαρντάδες» Έλληνες έχουμε γίνει «βορειοευρωπαίοι» σε ό,τι αφορά τις αγορές μας, ακόμη και αν αυτές αφορούν τα είδη πρώτης ανάγκης και εν γένει τις ανελαστικές αγορές, από το σούπερ μάρκετ.

Πρόκειται άραγε για ανάπτυξη καταναλωτικής συνείδησης ή -κάποτε, στο μέλλον- θα επανέλθουμε στα παλιά, όπου στα σκουπίδια βρίσκονταν το 32% των τροφίμων (άθικτων);

Καλλισθένης

ZENITH